Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔήμος Κορδελιού Ευόσμου και δημότες τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και δημότες τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, όπως αρμόζει στην εποποιία του Αλβανικού Έπους του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης τίμησε  και φέτος την  Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου με δοξολογίες, πανηγυρικούς της ημέρας, καταθέσεις στεφάνων. Τις παρελάσεις και στις δύο κοινότητες άνοιξαν οι Σύλλογοι Ποντίων Ευόσμου  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ» και Ελευθερίου Κορδελιού  κρατώντας πανώ με μήνυμα για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι δημότες από νωρίς το πρωί  κατέκλυσαν τους σημαιοστολισμένους  κεντρικούς δρόμους του Δήμου προκειμένου να «καμαρώσουν» και να «χειροκροτήσουν» την μαθητιώσα νεολαία αλλά και όλους  τους παρελαύνοντες.
Σύμφωνα με το γενικό πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Κοινότητα Ευόσμου, η δοξολογία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού, και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πλατείας Δημαρχείου. Ο  πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Φιλόλογο εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου κ. Ηλία Μαλάμη και αμέσως μετά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου έλαβε χώρα η τοπική παρέλαση με την συμμετοχή της Μαθητιώσας Νεολαίας, του 9ου Συστήματος Προσκόπων, Τοπικών Φορέων και Συλλόγων.
Στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού η δοξολογία  τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Παύλου Μελά στην πλατεία Σκρά. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου και στη συνέχεια επί της οδού Α. Παπανδρέου έλαβε χώρα  η τοπική παρέλαση με την συμμετοχή της Μαθητιώσας Νεολαίας, Τοπικών Φορέων και Συλλόγων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ