Τελευταία

  Συντονίζουν τις  δράσεις τους για τη νεολαία ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Διεύθυνση Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας

  21-10-2019

  Η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς/Τμήμα Β΄ Παρακολούθησης Περιφερειακών Δράσεων της πρώην Γεν. Γραμματείας Νέας Γενιάς κ. Μπάμπη Παπαϊωάννου, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρη Νικολαϊδη, του Διευθυντή Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργου Γκανάτσιου και της Υπεύθυνης του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων κ. Σοφίας Γιαννουχίδου.

  “Ως ο Δήμος των Νέων, διαθέτοντας πληθυσμιακά το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας σε όλη την Ελλάδα, επενδύουμε στην ανάπτυξη δράσεων, δομών και προγραμμάτων προς όφελος της νέας γενιάς και προχωράμε άμεσα τις διαδικασίες ώστε να ενταχθούμε στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων “Europe goes local”, σχεδιάζοντας την υλοποίηση κοινωνικών πρωτοβουλιών και άλλων δράσεων προς όφελος των νέων του δήμου μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως η θετική ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης είναι πολύ σημαντική για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, για τις ανάγκες ένταξης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου  στο πανευρωπαϊκό δίκτυο θα ακολουθήσει διαβούλευση σε συνεργασία με τους φορείς νεότητας του δήμου.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαϊωάννου εξήρε τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τις πρωτοπόρες δράσεις που υλοποιεί σε πανελλαδικό επίπεδο σε ζητήματα νέας γενιάς, τονίζοντας πως είναι ο μοναδικός Δήμος του δυτικού τόξου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια σε ζητήματα νεολαίας, μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων και τη συμμετοχή του σε πλήθος προγραμμάτων και ανταλλαγών των νέων της Ευρώπης. Ο κ. Παπαϊωάννου δεσμεύτηκε ότι η Διεύθυνση Νέας Γενιάς θα υποστηρίξει οργανωτικά τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τόσο στις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει όσο και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σχεδίου δράσης για τη νεολαία.

  You must be logged in to post a comment Login