Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜεγάλο συλλαλητήριο για τη ρύπανση και τη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη ρύπανση και τη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ

Με ένα μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο, ο λαός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και γενικότερα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, πλάι με σωματεία, ομάδες γυναικών, συλλόγους γονέων και φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς διαδήλωσαν ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση και την έντονη δυσοσμία για την οποία ευθύνεται η δραστηριότητα των ΕΛΠΕ, απαιτώντας την οριστική μετεγκατάσταση της μονάδας εκτός αστικού ιστού.

Παράλληλα, διεκδικούν να ληφθούν άμεσα, όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, έτσι όπως τα καθορίζει η εξέλιξη της επιστήμης, για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, για τον κίνδυνο ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται το επόμενο διάστημα με επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 30 Οκτώβρη οπότε και είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα για τα ΕΛΠΕ στο δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού-Ευόσμου μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το συλλαλητήριο, με κυρίαρχα συνθήματα: «Η ανάπτυξή τους λερώνει τις ζωές μας, έξω τα φουγάρα από τις γειτονιές μας» και «Δίνετε λεφτά στους πετρελαιάδες, και μέσα στα σχολεία μας πέφτουνε σοβάδες», ξεκίνησε από τους κεντρικούς δρόμους του Κορδελιού και κατέληξε στη πύλη της βιομηχανικής μονάδας των ΕΛΠΕ, η δραστηριότητα της οποίας ευθύνεται για το οξυμένο πρόβλημα. Εκεί, οι φορείς και τα σωματεία κατέθεσαν ψηφίσματα προς τη διοίκηση της επιχείρησης, απαιτώντας τη μετεγκατάσταση της μονάδας εκτός αστικού ιστού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ