Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜία ακόμα τραγική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου…

Μία ακόμα τραγική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου…

Τελικά η χθεσινή συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου 2019 μπορεί να μην ήταν νοσηρή όπως αυτή της 30ης Σεπτεμβρίου, αλλά ήταν το ίδιο τραγική. Η αντιπολίτευση για ακόμα μία φορά προσπαθούσε να καταστρέψει τη διαδικασία και να αποδομήσει εκλεγμένους της διοίκησης και υπαλλήλους του δήμου. Μέχρι που ανάγκασαν προϊσταμένη του δήμου να έρθει στην κυριολεξία τρέχοντας στο δημοτικό συμβούλιο για να αλλάξει κάποια εισήγηση επειδή η αντιπολίτευση επέμενε να ερμηνεύει την εισήγηση κατά εκείνον τον τρόπο που δεν θα άφηνε τη συνεδρίαση να προχωρήσει.

Μια συνεδρίαση που έπρεπε να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, γιατί τα θέματα ήταν τυπικά, διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες και αυτό έγινε εξαιτίας της εσκεμμένης στάσης της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση άφηνε την αντιπολίτευση να παιδιαρίζει και να καταστρέφει τη συνεδρίαση. Η στάση του προέδρου, προκειμένου να μη δημιουργηθεί και πάλι αυτή η τραγική κατάσταση, ήταν πολλή απλή και έτσι έπρεπε να συμπεριφερθεί: «Εσείς λέτε ότι η εισήγηση δεν είναι σωστά γραμμένη και εγώ λέω ότι είναι. Προχωρούμε σε ψήφιση κι όποιος θέλει ας ψηφίσει κι όποιος θέλει ας καταψηφίσει. Τελεία και παύλα». Αντί γι’ αυτό διαπραγματευόταν με την αντιπολίτευση τον τρόπο σύνταξης της εισήγησης και παρέτεινε χωρίς λόγο μια κατάσταση που μόνο γέλια προκαλούσε στο κοινό που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Πού τοποθετήθηκε η τάδε τελεία (.), γιατί το κόμμα (,) μπήκε εδώ κι όχι εκεί, γιατί στο τέλος εκείνης της πρότασης δεν μπήκε θαυμαστικό (!), γιατί εκεί χρησιμοποιήθηκε παρένθεση κι όχι εισαγωγικά. Αυτή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η αντιπολίτευση με την εμπειρία της δεν προσπαθεί απλά να κάνει μπάχαλο τις συνεδριάσεις. Προσπαθεί να απογοητεύσει τους νέους ανθρώπους που εξελέγησαν με τη διοίκηση Μανδαλιανού, προσπαθεί να τους δείξει ότι ο δήμος δεν είναι πεδίο δράσης για νέους ανθρώπους που έχουν οράματα για τον τόπο τους, αλλά πεδίο δράσης για ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν, για κωλοπετσωμένους που μπορούν να διαχειριστούν το τίποτα που έχουν κάνει και στο τέλος της θητείας τους να παρουσιάζουν φυλλάδια τα οποία όταν βλέπει κανείς νομίζει ότι στο δήμο υπήρξε οργασμός έργων!

Η αντιπολίτευση φαίνεται πως έχει στοχοποιήσει εκτός από τον δήμαρχο και όλους τους νέους της διοίκησης Μανδαλιανού και με τέτοιες συμπεριφορές προσπαθεί να τους σπάσει το ηθικό και να τους κάνει να χάσουν κάθε όρεξη για να αλλάξουν πράγματα στο δήμο. Στο δήμο όμως πρέπει να αλλάξουν πράγματα, ο δήμος πρέπει να προχωρήσει μπροστά και ο συνασπισμός των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που διοίκησαν επί πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο, φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συμβάλει σ’ αυτήν την πρόοδο. Αυτό που θα κάνει θα είναι να προσπαθεί να κρατήσει τον δήμο πίσω με αυτή τη μιζέρια στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και με άλλες τέτοιου είδους συμπεριφορές, γι’ αυτό η διοίκηση και ο δήμαρχος θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι.

Περ.

Ας ελπίσουμε να είναι διαφορετική η σημερινή εικόνα του δημοτικού συμβουλίου…
Η αντιπολίτευση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συμπεριφέρεται σαν απατημένη σύζυγος…
Προσπάθησαν να βάλουν σε ψηφοφορία τον ίδιο τον δήμαρχο!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ