Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποιήσεις σε ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ αύριο Παρασκευή για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Κινητοποιήσεις σε ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ αύριο Παρασκευή για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και την Τετάρτη 16/10, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης προχωρούν οι Επιτροπές Μετεγγραφέντων Φοιτητών του ΑΠΘ, διεκδικώντας την πραγματοποίηση των μετεγγραφών που δικαιούνται. Παράλληλη κινητοποίηση αύριο Παρασκευή στις 11.00 π.μ., για το ίδιο ζήτημα, θα πραγματοποιήσουν φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στην Πρυτανεία του ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι φοιτητές καλούν κάθε σύλλογο φοιτητών να στηρίξει τις δράσεις τους, καθώς και όλους τους μετεγγραφέντες φοιτητές να συντονιστούν σε επιτροπές στις σχολές τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Η στάση της πρυτανείας και των διοικήσεων ως τώρα είναι να μην απαντούν ξεκάθαρα για τις μετεγγραφές να υπεκφεύγουν, να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τους μετεγγραφέντες, ενώ δεν έχουμε πάσο, δωρεάν σίτιση, βιβλία. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΝΔ σε απόλυτη ευθυγράμμιση και συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει φοιτητές από το πανεπιστήμιο, γιατί τους βλέπουν σαν κόστος!

Είμαστε φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση για μετεγγραφή. Δημιουργήσαμε αυτές τις επιτροπές για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στις σπουδές, να αγωνιστούμε για να πάρουμε όλοι τη μετεγγραφή μας, όλοι μαζί γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Στο Πολυτεχνείο αποσπάστηκε δέσμευση και άνοιξε η πλατφόρμα του e-learning για τους μετεγγραφέντες και δίνονται βεβαιώσεις για τη λέσχη πριν πάρουν τη μετεγγραφή τους».

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι Επιτροπές Μετεγγραφέντων των τμημάτων Φυσικής, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Γεωπονίας, Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικού, Ιατρικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ και Φιλολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ