Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Α΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στο 15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

Η Α΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στο 15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

Επιχείρηση επιβολής φόβου από αστυνομικές δυνάμεις στην κατάληψη στο 15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη, καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ της πόλης και συγκεκριμένα περιγράφει:

«Αστυνομικοί με εξάρτυση, γκλομπ και κάποιοι με κράνη εισέβαλαν το βράδυ της πρώτης μέρας της κατάληψης στην αυλή του σχολείου, με αποτέλεσμα μαθητές, πιθανόν και εξωσχολικοί, να τραπούν σε άτακτη φυγή, με πολλούς ενδεχόμενους κινδύνους. Οι περισσότεροι σε κατάσταση πανικού στριμώχνονταν στην αυλόπορτα και αρκετοί πηδούσαν από μεγάλο ύψος πάνω από κάγκελα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, οι αστυνομικοί έβριζαν, εκφόβιζαν, έσπρωχναν και χτύπησαν έναν από αυτούς. Στην προσπάθειά τους εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων να πλησιάσουν αστυνομικούς και να πληροφορηθούν για την κατάσταση, αντιμετωπίστηκαν απαξιωτικά και με απειλητική διάθεση.

Το επόμενο πρωί, κι ενώ δεν υπήρχε πλέον κατάληψη, δυο αστυνομικοί στέκονταν μπροστά στην πόρτα της αυλής, την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονταν στο σχολείο. Μετά από έντονη αντίδραση καθηγήτριας μέλους ΔΣ της ΕΛΜΕ, τελικά αποχώρησαν».

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει την πολιτική που αντιμετωπίζει τους μαθητές με την καταστολή και τονίζει: «Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα σχολεία στοχεύει στην τρομοκράτηση των μαθητών που, άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τα αιτήματα ή τις μορφές που επιλέγουν, δεν παύουν να είναι μαθητές του σχολείου. Το σχολείο είναι το σπίτι τους, ο φυσικός τους χώρος μέσα στον οποίο δεν μπορούν να τους τρομοκρατούν αστυνομικές δυνάμεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ