Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ αστειότητα του αντικαπνιστικού νομοσχεδίου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η αστειότητα του αντικαπνιστικού νομοσχεδίου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η κυβέρνηση κατέθεσε νέο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο, ακόμα πιο αυστηρό από το προηγούμενο, προκειμένου να σώσει τον κόσμο από την αρρώστια του καπνίσματος. Το νέο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο δεν έχει σκοπό να μειώσει το κάπνισμα, αφού αυτό είναι ζήτημα παιδείας. Το νέο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο έχει σκοπό να γδάρει τον κόσμο με τα πρόστιμα. Αλλά είναι μερικές περιοχές, όπως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, που το αντικαπνιστικό νομοσχέδιο φαίνεται πολύ αστείο και όσοι το εισήγαγαν προς ψήφιση πολύ γελοίοι.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο κόσμος ζει για πάρα πολλά χρόνια με μια απαίσια και αφόρητη δυσοσμία για την οποία οι αρμόδιες αρχές τον κορόιδευαν πως δεν μπορούσαν να βρουν από που προέρχεται. Αφού βρέθηκε η πηγή της δυσοσμίας, που είναι τα ΕΛΠΕ, βάλθηκαν να πείσουν τον κόσμο ότι αυτή δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία. Λίγο απομένει μέχρι του σημείου να πουν στους κατοίκους του δήμου ότι η δυσμοσμία είναι ιαματική. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχουν επίσης πυλώνες υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος. Οι κάτοικοι του δήμου εκτός από τη δυσοσμία ζουν αντάμα και με τη λευχαιμία. Οι γραμμές της υψηλής τάσης δεν υπογειοποιούνται λόγω κόστους!

Την ίδια στιγμή λοιπόν που πολλοί κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ζουν παρέα με τη δυσοσμία και τη λευχαιμία και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία πολιτική βούληση να απαλλάξει το δήμο Κορδελιού Ευόσμου από αυτές τις δύο μάστιγες, δεν είναι γελοίο να εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή αντικαπνιστικό νομοσχέδιο για να τους σώσει από το τσιγάρο γδέρνοντάς τους με τα πρόστιμα; Δεν είναι γελοίο να μην υποχρεώνονται δύο μεγάλες εταιρείες να πάρουν μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ίδια στιγμή να πληρώνουν πρόστιμο οι πολίτες γιατί επιβαρύνουν την υγεία τους και την υγεία των γύρω τους με το κάπνισμα;!

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ