Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 2...

Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 2 Οκτώβρη

Ανακοίνωση συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 2 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, εξέδωσε ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η  αντιλαϊκή “κοπτοραπτική” της κυβέρνησης  αποκαλύπτεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί με τη νέα φουρνιά των ελαφρύνσεων επί των επιχειρηματικών κερδών.

Παρά τα παχιά λόγια όμως, η κατά τ΄ άλλα γενναιόδωρη κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να κρατά στα ύψη το λογαριασμό για τους επαγγελματίες: “Λασκάρει λίγο το ζωνάρι” των φόρων και την ίδια στιγμή “σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά” των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων. Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Συνάδελφε, τα όποια ψίχουλα θα δοθούν σε εμάς τους μικρούς και  αυτοαπασχολούμενους εμπόρους δεν θα δώσουν ουσιαστική ανάσα, γιατί εξακολουθούμε να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, να μας επιβαρύνει η προκαταβολή φόρου, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος. Θα υποχρεωθούμε να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας: από την ασφάλιση και την περίθαλψη μέχρι τα έξοδα για την Παιδεία των παιδιών μας.

Έχουμε πια την απαιτούμενη πείρα για να γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να είναι ούτε “δίκαιη”, ούτε “για όλους”. Οι αναπτυξιακοί νόμοι, τα “επιχειρηματικά πάρκα”, τα open mall, το αποτελεσματικότερο κράτος και γενικά όλες οι ρυθμίσεις περί “φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος”, αφορούν πάνω απ’ όλα τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Στην αντίπερα όχθη, είμαστε χιλιάδες οι έμποροι που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής μας και να καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς η οικογένειά μας.

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τίποτε δεν μας χάρισε τελικά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας μας, να δυναμώσει η διεκδίκηση μας. Με αιτήματα που πραγματικά διασφαλίζουν όχι μόνο την ανακούφιση από τα οξυμμένα βάρη των προηγούμενων χρόνων αλλά και την κάλυψη των σημερινών αναγκών μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά:

– Κινητοποιούμαστε ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που χαρίζει τα πάντα στις μεγάλες επιχειρήσεις

-Κατεβαίνουμε στο δρόμο τη μέρα κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

-Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει του νέου κρατικού προϋπολογισμού

-Υπερασπίζουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά σε κατασχέσεις και  πλειστηριασμούς

Διεκδικούμε :

  • Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και την κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος. 
  •  Την άμεση κατάργηση τόκων και προστίμων για τα χρέη στην εφορία, όπως και το 30% του χρέους για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ. 
  • Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά Υγείας. Την οριστική κατάργηση της εισφοράς Υγείας (6,95% του εισοδήματος) και την κάλυψη των αναγκών Υγείας – Πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 5% του  πραγματικού εισοδήματός τους. 
  • Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας – Ασφάλισης. 
  • Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη ατομικής Ασφάλισης.
  • Την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της Κυριακάτικης αργίας».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ