Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚλεάνθης Μανδαλιανός: Ναι στην απλή αναλογική, όχι στους εκβιασμούς και στις συναλλαγές...

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Ναι στην απλή αναλογική, όχι στους εκβιασμούς και στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι

Στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ως παράδειγμα για τα προβλήματα κυβερνησιμότητας που επέφερε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, συμμετέχοντας μαζί με τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλλη στην εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας του  Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.
«Η απλή αναλογική είναι το άκριτο δημοκρατικό μέσο, ωστόσο όπως φάνηκε, στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν υπάρχει η πολιτική ωριμότητα. Εγώ δε δέχτηκα εκβιασμούς, ούτε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με αποτέλεσμα να δεχθώ αθέμιτο πόλεμο από τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων” τόνισε ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο μοναδικός δήμος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα που υπέστη τις “συνέπειες” της απλής αναλογικής.
Σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση των Δήμων ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου υποστήριξε πως στο συγκεκριμένο τομέα δεν υπάρχει υπηρεσιακή ετοιμότητα, τόνισε ωστόσο πως θα γίνουν ενέργειες ώστε να μην ταλαιλωρείται ο πολίτης και να μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα.
Στην έρευνα του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης που διενεργήθηκε πανελλαδικά τον Σεπτέμβριο από την εταιρεία Interview συμμετείχαν 705 άτομα, άνω των 17 ετών, απαντώντας  αν συμφωνούν με την κατάργηση της απλής αναλογικής στους δήμους, πώς βλέπουν τις συνεργασίες στις διοικήσεις και αν πιστεύουν ότι γίνονται “συμφωνίες” κάτω από το τραπέζι, για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους και για το ποια θεωρούν τα κυριότερα προβλήματα σ’αυτούς.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε ο διευθυντής της Interview Δημήτρης Βασιλειάδης ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του ΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α. Βαγγέλης Πλάκας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ