Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΧάλκινη η Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Χάλκινη η Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Μετά από έναν σπουδαίο αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα ξεπερνώντας τα 4,85μ.

Η 29χρονη Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της περνώντας με την πρώτη τα 4.50 και 4.70.

Στη συνέχεια πέρασε με τη δεύτερη τα 4,80μ. Το άλμα που της χάρισε το μετάλλιο ήταν αυτό στα 4,85μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη τα πέρασε με τη δεύτερη και ανάγκασε την Χόλι Μπράντσοου να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, στα 4,90 χωρίς αποτέλεσμα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είχε ένα αποτυχημένο άλμα στα 4,90μ. και σε συνδυασμό με τα επιτυχημένα των Μόρις και Σιντόροβα αποφάσισε να αφήσει τις άλλες δύο προσπάθειες της στο συγκεκριμένο άλμα και να πάει στα 4,95 προσπαθώντας να κάνει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ χωρίς να τα καταφέρει. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Αντζέλικα Σιντόροβα η οποία στην τρίτη της προσπάθεια ξεπέρασε τα 4.95μ. και νίκησε την εξίσου εντυπωσιακή Σάντι Μόρις που έμεινε στα 4,90μ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δύο αθλήτριες έφτασαν μέχρι τα 4.90μ. χωρίς να χάσουν προσπάθεια.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της κατακτώντας την 13η θέση. Πέρασε με την πρώτη τα 4,50μ., όμως στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,70 και ολοκλήρωσε έτσι τον αγώνα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ