Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη κατά της καύσης των σκουπιδιών

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη κατά της καύσης των σκουπιδιών

Κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών που προωθείται από την κυβέρνηση και στον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία προγραμματίζουν φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά.

Στους σχεδιασμούς αυτούς προβλέπονται μεταξύ άλλων πανάκριβες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων σκουπιδιών με ΣΔΙΤ, με ελάχιστο ποσό ανακύκλωσης, θάψιμο των σκουπιδιών, και επιπλέον νομιμοποιείται η καύση τους από τις βιομηχανίες ως φθηνό καύσιμο, όπως συμβαίνει ήδη στον Βόλο.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ένωση Πολιτών «Μετέωρα Πολίχνης», συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων (Οικοδόμοι, συνταξιούχοι κ.λπ.), περιβαλλοντικών ομάδων («Φίλοι του Δάσους» κ.ά.), της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Συλλόγων (Σκακιστικός, Γυναικών κ.ά.).

Οι φορείς συμφώνησαν στην έκδοση κοινού ψηφίσματος και στην πραγματοποίηση κινητοποίησης, σε πρώτη φάση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά και στη συνέχεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Λένε όχι στην καύση σκουπιδιών, σε εργοστάσια καύσης και σε τσιμεντοβιομηχανίες, γιατί η καύση σκουπιδιών βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, για να υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ