Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαζική παρέμβαση μαθητών στη Θεσσαλονίκη για την προστασία του περιβάλλοντος

Μαζική παρέμβαση μαθητών στη Θεσσαλονίκη για την προστασία του περιβάλλοντος

Μαζική παρέμβαση στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν μαθητές, το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης για διοργάνωση πολύμορφων δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές μοίρασαν μαζικά την ανακοίνωση του Συντονιστικού που αναδεικνύει ότι για καταστροφή του περιβάλλοντος «φταίνε οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, που καταστρέφουν συνολικά τις ζωές μας για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών. «Οι ίδιοι που αφήνουν τα σχολεία χωρίς καθηγητές και βιβλία, που έχουν κάνει τη μόρφωση ένα ακριβοπληρωμένο τρεχαλητό σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο, είναι οι ίδιοι που αφήνουν απροστάτευτες τις γειτονιές μας και τις πόλεις μας από σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες», σημειώνει η ανακοίνωση.

Και καλεί σε αγώνα για:

Άμεσα μέτρα αναβάθμισης και προστασίας των γειτονιών μας με χώρους πρασίνου, πάρκα. Και όσων ήδη υπάρχουν και δημιουργίας νέων.

Καμία ιδιωτικοποίηση στα πάρκα και στους αθλητικούς μας χώρους. Να μπορούμε να έχουμε όλοι δωρεάν πρόσβαση.

Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στα σχολικά κτίρια, ειδικά όσα «πέρασαν» πρόσφατα σεισμό και να διορθωθούν άμεσα τα κτιριακά προβλήματα με ευθύνη δήμων – περιφέρειας –  υπουργείου Παιδείας.

Στα σχολεία και στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας μας στις γειτονιές να προχωρήσουν με ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα.

Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης και των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ με ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ