Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕκατοντάδες δημότες έδωσαν το παρών στη διαδημοτική Ποδηλατάδα

Εκατοντάδες δημότες έδωσαν το παρών στη διαδημοτική Ποδηλατάδα

Το δικό τους μήνυμα για ασφαλή και βιώσιμη κίνηση στην πόλη έστειλαν δημότες κάθε ηλικίας, συμμετέχοντας στη δράση της Διαδημοτικής Ποδηλατάδας, που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με τους Δήμους Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”.

            Με το σύνθημα “ΝΑΙ στην οικολογική μετακίνηση, στη μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου και στους εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας μέσα στην πόλη”, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους στην πλατεία δημαρχείου Ευόσμου, από όπου δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης της ποδηλατοπορείας, η οποία διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους του δήμου κατέληξε στο πρώην στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου στη Μενεμένη  για να ενωθεί με τις αντίστοιχες ποδαλατοπομπές των υπολοίπων δήμων. Η συμβολική πρωτοβουλία των τριών δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.

            Παρόντες στο σημείο της συνάντησης των ποδηλατών ήταν εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών και των τριών δήμων, ενώ  τον  Δήμο Κορδελιού Ευόσμου εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Μαρία Γαβαλά, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαΐδης.

            “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σύσσωμες οι δημοτικές αρχές και οι δημότες των τριών δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης με αφορμή την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στείλουμε όλοι μαζί  ένα  δυνατό μήνυμα σε όλη την πόλη: πως όλα μπορούν να αλλάξουν αν πρώτα αλλάξουμε εμείς. Σκοπός μας είναι μέσα από αυτές τις δράσεις να κινητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους και να ενθαρρύνουμε τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς, επιλέγοντας εναλλακτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, ώστε όλοι μαζί να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη που ζούμε, στην πόλη που κυκλοφορούμε και αναπνέουμε” ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Αποτελεσματικότητας και  Δημοτικής Αστυνομίας & Αναπληρωτής του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης υποδεχόμενος τους ποδηλάτες και των τριών Δήμων.

            Στη συνέχεια η διαδημοτική ποδηλατοπορεία κατευθύνθηκε στην οδό Θ. Χατζίκου στη Μενεμένη, όπου ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης διοργάνωσε επιδείξεις δεξιοτεχνίας ποδηλάτου και πλούσια ψυχαγωγικά δρώμενα για τους μικρούς ποδηλάτες. Πριν την αναχώρηση προς τις αφετηρίες των δήμων, πραγματοποιήθηκε κλήρωση ενός ποδηλάτου καθώς και κλήρωση 30 μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, που διέθεσε στους συμμετέχοντες της ποδηλατάδας ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

            Σημειώνεται πως τη δράση της Ποδηλατάδας στήριξαν εθελοντές της ομάδας ΠΡΟΤΕΚΤΑ, ενώ την διαδρομή των ποδηλατών συνόδευσε η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού Ευόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ