Εγκληματική έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

0
19
TEST

«Η πρόσφατη κακοκαιρία και τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή μας, καθώς και στην Περιφερειακή Οδό, ανέδειξαν, για ακόμα μια φορά, τις σημαντικές ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και την απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την καταιγίδα της Πέμπτης το ύψος του νερού στην κεντρική πλατεία του δήμου έφτασε σε τέτοιο σημείο που ήταν αδύνατο να μπορέσουν να μετακινηθούν οι κάτοικοι.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου προσθέτει τα εξής: «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, όταν ξεσπά μια νεροποντή. Δεν είναι αντικειμενικό στο 2019 σε μια συνοικία με τεράστια οικιστική ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, κάθε φορά που βρέχει, να βλέπουμε τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, οι συνδημότες μας να μην μπορούν να μετακινηθούν και να κινδυνεύουν σε πολλές περιπτώσεις οι κατοικίες τους.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν την εγκληματική έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού από πλευράς τοπικής – περιφερειακής διοίκησης και κυβέρνησης, οι οποίοι “πετάνε το μπαλάκι” ο ένας στον άλλο σε επίπεδο ευθυνών, ενώ όλοι τους συγκλίνουν στην υπεράσπιση και τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δήμος, περιφέρεια και κυβέρνηση είναι χωρίς σχέδιο προετοιμασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντιστήριξης κλπ., χωρίς επαρκές προσωπικό και μηχανήματα, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο έκθετους χιλιάδες ανθρώπους. Ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος, κυρίως στον δήμο μας, και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, δίνουν προτεραιότητα σε έργα και υποδομές με βάση την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το πραγματικά σύγχρονο εν έτη 2019 είναι η έγκαιρη πρόληψη και θωράκιση από ακραία καιρικά φαινόμενα. Με έναν επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό που άμεσα θα υλοποιεί όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας – αντισεισμικής θωράκισης, όλα τα έργα και τις υποδομές για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών. Με έναν λαό αφέντη στον τόπο του, που θα υλοποιεί αυτούς τους σχεδιασμούς προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Η νέα διοίκηση του δήμου οφείλει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να προστατευτεί η περιοχή μας από τέτοιου είδους φαινόμενα και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων.»