Τελευταία

  Νέοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην ευρωπαϊκή ανταλλαγή νέων «Yes- Les is more»

  20-09-2019

  Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το μοναδικό εν ενεργεία Κέντρο Νέων που λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, συμμετέχει σε μια ακόμη ευρωπαϊκή ανταλλαγή νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+”.
  Από χθες Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η καρδιά της ευρωπαϊκής νεανικής δημιουργίας χτυπά στη Βουλγαρία και στην πόλη Σαντάνσκι, όπου 48 νέοι από όλη την Ευρώπη “σμίγουν” σε μια διαπολιτισμική συνάντηση, που σαν στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να συμβάλει στη δημιουργία στρατηγικής για την εφαρμογή και την προώθηση της τέχνης ως δημιουργικό εργαλείο μη-τυπικής εκπαίδευσης.

  Στην ανταλλαγή νέων που έχει τίτλο: «Yes- Les is more» και εντάσσεται στο Balkan Youth Festival συμμετέχουν νέοι ηλικίας  18-25 ετών από Τουρκία, Ισπανία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Λετονία, Ιταλία, ενώ η χώρα μας εκπροσωπείται από 6 νέους και νέες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου – μέλη του Τμήματος  Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Δήμου. Την ελληνική αποστολή συνοδεύει ο  χοροδιδάσκαλος του Τμήματος Γιώργος Κυνηγόπουλος.
  Μέσα από τη διαπολιτισμική ευρωπαϊκή συνάντηση οι συμμετέχοντες νέοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν χορούς, μουσικές, βίντεο και φωτογραφίες από τις χώρες τους, παρουσιάζοντας τους δικούς τους ξεχωριστούς πολιτισμικούς “κόσμους” και αναπτύσσοντας κώδικες διομαδικής επικοινωνίας, φιλίας και ανταλλαγής εμπειριών και βιωμάτων, με στόχο την εξοικείωση και την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής συνείδησης. Οι συμμετέχοντες νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μοναδικές στιγμές και να εξοικειωθούν με την πολιτισμική κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, σε ένα διαπολιτισμικό φεστιβάλ νεολαίας, τέχνης, παράδοσης, πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας  που αναδεικνύει το ρόλο και τη δυναμική της νέας γενιάς στη σύγχρονη Ευρώπη.

  You must be logged in to post a comment Login