Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ο δήμαρχος αντιμετωπίζει με αλαζονεία την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος»

«Ο δήμαρχος αντιμετωπίζει με αλαζονεία την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος»

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook ο Γιάννης Καμαρινός, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζει την έκπληξή του για την αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζει ο νέος δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Ο κύριος Καμαρινός στην ανάρτησή του καλεί τον δήμαρχο να κοιτάξει γύρω του και να δει τι έκαναν οι άλλοι δήμαρχοι, οι οποίοι δεν είχαν τη συντριπτική πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Γιάννης Καμαρινός τέλος ζητάει συναινετική διαχείριση της κατάστασης και αυτογνωσία. Αναλυτικά η ανάρτηση του κυρίου Καμαρινού είναι η παρακάτω:

«Με πολύ ρεαλισμό και ηρεμία μα πάνω απ’ όλα με σύνεση, γιατί με ενδιαφέρει πρώτιστα το καλό του δήμου μας και η ευημερία των πολιτών του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου, παρακολουθώ την συμπεριφορά του νέου δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού και των συνεργατών του όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την απόφαση τόσο την δική μου όσο και των άλλων επικεφαλής των παρατάξεων να μην συμμετάσχουμε στις διαδικασίες…….

Ομολογώ ότι με εξέπληξε η αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στον δήμο μας, αυτού, που την πρώτη Κυριακή έδωσε το 54,15% στους συνδυασμούς “Δήμος για όλους”, “Ξεκινάμε από την αρχή” και “Κοινωνία Ευθύνης”.

Σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα απόγνωσης, στενότητας και δυσπραγίας, με κακούς συμβούλους που έχει γύρω του και των οποίων τις πολιτικές καταδίκασε στο παρελθόν ο δημοκρατικός λαός του δήμου μας, με τη μαγκιά και τη ρήξη, παρά με μια συναινετική αντίληψη που προέρχεται από το ρεαλισμό της πραγματικότητας, προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι πρέπει να διοικήσει χωρίς συναινέσεις, την ώρα που σε όλους τους δήμους της χώρας όπου δεν υπάρχει συντριπτική πλειοψηφία, παρατάξεις ένωσαν τις δυνάμεις τους, κατένειμαν αρμοδιότητες και όλοι μαζί από κοινού δουλεύουν για το καλό των δημοτών τους και των τοπικών τους κοινωνιών.

Ας μην πάει μακριά ο νέος δήμαρχος, ο δήμος Θεσσαλονίκης με τα πόδια είναι δέκα λεπτά!! Δεν έμαθε τι έγινε εκεί;

Προφανώς ζήλεψε την δόξα του γαλατικού χωριού και τα μικροπολιτικά συμφέροντα που αναβλύζουν από αυτό, καθώς τα “ταξίματα” στους πολιτικούς μέντορες του που τους έβγαλε από την ναφθαλίνη δεν τον αφήνουν να δει την πραγματικότητα.

Αγαπητοί δημότισες/ες του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πολιτικές που βασίζονται σε λειτουργίες θυμικού έχουν απογοητεύσει και προδώσει τις προσδοκίες του λαού μας. Και αυτό γιατί ακροβατούν σε μια επιφανειακή και κοντόφθαλμη θεώρηση της πραγματικότητας και των εκφραστών της.
Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό στην παρούσα συγκυρία, είναι, ότι το μόνο που έχει σημασία σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι η πάση θυσία συναινετικού τύπου διαχείριση της πραγματικότητας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του δήμου μας.
Να οργανώσουμε ένα στοχευμένο σχέδιο επανάκαμψης έχοντας αποδεχθεί ο καθένας μας επικεφαλής την υπάρχουσα κατάσταση και να τελειώνουμε με τα βαρίδια-νοοτροπίες που προβάλουν τη ρήξη ως λεβεντιά ενώ προωθούν την ιδέα της αξίας του ρεαλισμού ως ηττοπαθούς συμπεριφοράς.

Ρωτώ λοιπόν: τι έχει πραγματική αξία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας;

Αυτό που μας αφορά όλους είναι ένας ώριμος επανακαθορισμός μιας πολιτικής λύσης βασισμένης στη σοβαρότητα και τον ρεαλισμό σε μια κοινή βάση που θα έχει πρωτίστως πολιτικό, τεχνικό και οικονομικό υπόβαθρο χωρίς να τείνει στα άκρα για το καλό των δημοτών μας.

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να κάνουμε το πείραμα του καθρέφτη. Πρέπει πρώτα να δούμε στον καθρέφτη ποιοι είμαστε με ειλικρίνεια και να λάβουμε τις αποφάσεις, με γνώμονα αυτό που βλέπουμε για καλό στον δήμο μας και όχι αυτό που νομίζουν κάποιοι ότι είναι, καβάλα στον εγωισμό τους.

Θυμίζω ότι εκ της τέφρας γεννάται η ζωή.
Από εμάς εξαρτάται η επόμενη μέρα.
Ας αποφασίσει ο Δήμαρχος τι θέλει!!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ