Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚλεάνθης Μανδαλιανός: Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Συνεχίζουμε με οδηγό τις αξίες και...

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Συνεχίζουμε με οδηγό τις αξίες και την ηθική μας

Δήλωση έκανε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός για την αδυναμία να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για δεύτερη φορά προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία των δημαιρεσιών εξαιτίας της απουσίας των παρατάξεων Καμαρινού, Σούλα και Γιαννακόπουλου. Η δήλωση του δημάρχου είναι η παρακάτω:

               «Για δεύτερη συνεχή Κυριακή οι δημότες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου γίνονται θεατές στο ίδιο έργο. Μετά το σήριαλ του “αλληλοσπαραγμού”, των ύβρεων και των κατηγοριών που διαδραματίστηκε μετεκλογικά μεταξύ των παρατάξεων του κ. Καμαρινού και του κ. Σούλα, επήλθε τις τελευταίες 10 ημέρες η “συμφιλίωση” με την προσυνεννοημένη αποχή τους από τις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκροτώντας κοινό μέτωπο οι δύο προαναφερθείσες παρατάξεις μαζί με την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου σαμπόταραν και την επαναληπτική διαδικασία των εκλογών ανάδειξης Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και μελών Επιτροπών, σε μια πράξη αντεκδίκησης απέναντι στην απόφαση της νέας διοίκησης να μην συνάψει συνεργασίες και αλισβερίσια συμπεριλαμβάνοντας στελέχη των ανωτέρω παρατάξεων στο νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου μας.

               Επειδή οι αντοχές  αυτού του ταλαιπωρημένου  τόπου έχουν εξαντληθεί, επειδή ο Δήμος μας  δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι έρμαιο στάσεων και συμπεριφορών που υποτιμούν και απαξιώνουν τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου και έχουν οδηγήσει τον τόπο στην παρακμή και την εγκατάλειψη, θέτουμε στην κρίση της τοπικής κοινωνίας τη στάση της αντιπολίτευσης, κάνοντας σαφές ότι δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς.  

               Δεν θα επιτρέψουμε σε όλους αυτούς που ενώ πριν από την ψήφιση του “Κλεισθένη” κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι προωθεί τις υπόγειες και παρασκηνιακές συναλλαγές, εξυπηρετώντας βολέματα σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας, και που σήμερα εμφανίζονται ως οι πιο θερμοί υπέρμαχοι της, να λειτουργούν σε βάρος του τόπου, υπηρετώντας την πολιτική “όλα για την καρέκλα”.   Ζητούν να επιστρέψουν, ζητούν να επανέλθουν στην εξουσία, γιατί ο νόμος που οι ίδιοι καταδίκαζαν στο πρόσφατο παρελθόν επιβάλλει τις συνεργασίες. Και μας κατηγορούν για “αδιάβαστους”, ότι δεν εφαρμόζουμε το πνεύμα του “Κλεισθένη”, μη δεχόμενοι να συμβιβαστούμε και να συνάψουμε συνεργασίες που εξυπηρετούν μικροπολιτικές επιδιώξεις.

               Σε όλους αυτούς, τους εκλεκτούς του “χτες”, σε όλους αυτούς που όπως διακηρύσσουν πάνω από όλους και από όλα βρίσκεται ο τόπος και το καλό των δημοτών, εμείς απαντάμε ότι αυτή η διοίκηση δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει. Η νέα διοίκηση έλαβε ξεκάθαρη εντολή να διοικήσει και να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε λοιπόν με οδηγό την ηθική και τις αξίες μας να μην υποκύπτουμε σε εκβιαστικές πρακτικές, που σαν στόχο δεν έχουν μόνο να πλήξουν τη νέα δημοτική αρχή (αυτό ως ένα σημείο το περιμέναμε) αλλά δυστυχώς να εγκλωβίσουν το δήμο σε μια νέα καταστροφική πορεία.

               Οι δημότες  έχουν και μνήμη και κρίση και σε αυτούς θα λογοδοτήσουμε όλοι μας. Η στάση της συμμαχούσας αντιπολίτευσης σαν σκιά θα καταδιώκει όλους αυτούς που ενώ παρουσίασαν εαυτούς υπέρμαχους της εντιμότητας, όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν θέση στο νέο δημοτικό διοικητικό σχήμα, αναδιπλώθηκαν σε πράξεις αντεκδίκησης και δημαγωγίας.

               Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όλο και περισσότερο αισθανόμαστε περήφανοι για την απόφασή μας να μην συνάψουμε συμμαχίες και συνεργασίες με το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί τις ανωτέρω καταδικασμένες από το λαό πρακτικές του παρελθόντος. Τις πρακτικές που οδήγησαν αυτόν τον τόπο σε στασιμότητα και μαρασμό. Η νέα Διοίκηση δεσμεύτηκε να φέρει νέα πνοή στον τόπο. Αυτή τη δέσμευση είμαστε αποφασισμένοι να την τηρήσουμε. Αποφασιστικά, έντιμα και ξεκάθαρα θα υπερασπίσουμε το συμφέρον αυτού του τόπου μαζί με όλες τις υγιείς δυνάμεις που συστρατεύονται στον κοινό και ενωτικό αγώνα για την πρόοδο του δήμου μας. Σε αυτές λοιπόν τις υγιείς δυνάμεις απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας, ζητώντας μέσα από την κριτική, τις προτάσεις και τις θέσεις τους να συμβάλουν στο αναπτυξιακό αύριο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ