Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Διαδημοτική Δράση Κοινωνικής Ποδηλασίας»

«Διαδημοτική Δράση Κοινωνικής Ποδηλασίας»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με τους Δήμους Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένης στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, διοργανώνουν τη διαδημοτική Δράση Κοινωνικής Ποδηλασίας (Social Biking Challenge), στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη χρήσης των εναλλακτικών – και φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον – μέσων μετακίνησης.
Η δράση που φέρει τον τίτλο «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (Social Biking Challenge) και διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλη την Ευρώπη,  είναι ένας πρότυπος ευρωπαϊκός διαγωνισμός, ο οποίος  θα λάβει χώρα από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.  Στο διάστημα των τριών αυτών εβδομάδων  πολίτες από όλη την Ελλάδα που δέχονται να συμμετάσχουν στην “πρόκληση”, καλούνται να διανύσουν με το ποδήλατό τους καθημερινά όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν, συγκεντρώνοντας πόντους και λαμβάνοντας ως επιβράβευση δώρα (ποδήλατα, κράνη, αξεσουάρ ποδηλάτου) που είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εταιρεία που συμπλήρωσε 20 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου.

Για τη συμμετοχή τους στην Πρόκληση της Κοινωνικής Ποδηλασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου αφού κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους  (android, iOS) την  εφαρμογή BikePrints, να επιλέξουν την ομάδα Thessaloniki West και να ξεκινήσουν τις …ορθοπεταλιές.

Πληροφορίες συμμετοχής στη δράση “Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας”
Η περίοδος συλλογής πόντων για τους συμμετέχοντες θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Ο ποδηλάτης θα  πρέπει να ενεργοποιεί την εφαρμογή BikePrints (πατώντας το κουμπί Start BikePrinting) κάθε φορά που ξεκινάει να κάνει ποδήλατο. Η εφαρμογή καταγράφει την κίνηση του/της και μετατρέπει τα διανυόμενα χιλιόμετρα σε πόντους (1 χλμ = 1 πόντος, για απόσταση μεγαλύτερη από 0,51 χλμ. θα δίνεται ένας ολόκληρος πόντος). Κατά συνέπεια,  όσους περισσότερους πόντους συλλέγει ο ποδηλάτης, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιο βραβείο.

Κάθε εβδομάδα της δράσης κοινωνικής ποδηλασίας (Social Biking Challenge) αποτελεί κι ένα διαφορετικό στάδιο του διαγωνισμού:

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (16-22/09/2019): ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ο ποδηλάτης παρακολουθεί τις βόλτες του και κερδίζει πόντους για τα χιλιόμετρα που καλύπτει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (23-29/09/2019) ΣΤΑΔΙΟ ΖΕΥΓΟΥΣ 2 ΑΤΟΜΩΝ
Ο ποδηλάτης μπορεί να καλέσει έναν φίλο του ή να βρει έναν άλλο συμμετέχοντα (ήδη εγγεγραμμένο στην εφαρμογή) για να σχηματίσει ένα ζευγάρι. Σε αυτό το στάδιο, οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν δύο είδη πόντων:

  • Πόντοι κοινής διαδρομής: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο σε κοινή διαδρομή αντιστοιχεί σε δύο πόντους (1 χλμ. = 2 πόντοι). Οι πόντοι κερδίζονται όταν ένας ποδηλάτης ακολουθήσει τη διαδρομή του ζευγαριού του (όχι ταυτόχρονα)
  • Πόντοι κοινής ποδηλασίας: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο αντιστοιχεί σε τρεις πόντους (1χλμ = 3 σημεία). Οι πόντοι αυτοί κερδίζονται όταν το ζευγάρι ποδηλατεί ταυτόχρονα.

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (30/9-6/10/2019) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 4 ΑΤΟΜΩΝ

Ο ποδηλάτης μπορεί να καλέσει τρεις φίλους ή να βρει τρεις συμμετέχοντες (ήδη εγγεγραμμένους στην εφαρμογή) για να διαμορφώσουν μια ομάδα των τεσσάρων. Σε αυτό το στάδιο, οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν δύο είδη πόντων:

  • Πόντοι κοινής διαδρομής: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο σε κοινή διαδρομή αντιστοιχεί σε δύο πόντους (1 χλμ. = 2 πόντοι). Οι πόντοι κερδίζονται όταν τουλάχιστον δύο μέλη της ομάδας ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή (όχι ταυτόχρονα)
  • Πόντοι κοινής ποδηλασίας: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο αντιστοιχεί σε τρεις πόντους (1χλμ = 3 σημεία). Οι πόντοι αυτοί κερδίζονται όταν τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες της ομάδας ποδηλατούν ταυτόχρονα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

https://socialbiking.jrc.ec.europa.eu

  • Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

http://www.kordelio-evosmos.gr/   E: kordelio.evosmos.innovasump@gmail.com  

Τ: 2310 703 394, 2310 705 442, 2313 302 163

  • Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

http://www.ampelokipi-menemeni.gr/   E: e-mail:athletics@ampelokipi-menemeni.gr

T: 2310 725775, 2313 300 953

  • Δήμος Παύλου Μελά

http://www.pavlosmelas.gr/   E: athlitismos@pavlosmelas.gr

Τ: 2313 302 961

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ