Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυναντήσεις του Αμερικανού πρέσβη με Τζιτζικώστα και Ζέρβα

Συναντήσεις του Αμερικανού πρέσβη με Τζιτζικώστα και Ζέρβα

Τακτικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχει καθιερώσει, όπως φαίνεται, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το ρόλο της περιοχής στους οικονομικούς και γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς τους.

Αυτήν τη φορά αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η παρουσία του στην 84η ΔΕΘ. Επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα ανάπτυξης και σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και ιδιαίτερα για την επίσκεψη του Απ. Τζιτζικώστα στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτέμβρη. Ο περιφερειάρχης θα επισκεφτεί την Καλιφόρνια και τη «Σίλικον Βάλεϊ», συνοδευόμενος από εκπροσώπους επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της ανάδειξης του αναπτυξιακού πυλώνα της καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ανέφερε πως θα προσπαθήσει να είναι «ένας σπουδαίος πρεσβευτής στις ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον για τη Θεσσαλονίκη». Ενώ τόνισε με νόημα: «Η κυβέρνησή μου ποντάρει στις σχέσεις με τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο δήμαρχος είναι ένα τμήμα αυτής της συνεργασίας. Η περιοχή διαθέτει πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στον Τουρισμό, στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό».

Συνεχίζοντας στα βήματα ενίσχυσης της συνεργασίας, ο Κ. Ζέρβας, χτες, συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Μπέργκερ, παρουσία του γενικού προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκ. Φλέγκερ. Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της αμερικανικής επιχειρηματικής παρουσίας στην πόλη, καθώς και θέματα τουρισμού, επενδύσεων και του Μεταναστευτικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ