Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΌταν ψηφιζόταν ο πραξικοπηματικός νόμος με τον οποίον σήμερα διοικεί ο Μανδαλιανός…

Όταν ψηφιζόταν ο πραξικοπηματικός νόμος με τον οποίον σήμερα διοικεί ο Μανδαλιανός…

Ο νόμος με τον οποίο σήμερα διοικεί το δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν είναι απλά αντισυνταγματικός. Είναι πραξικοπηματικός και είναι τέτοιος γιατί ουσιαστικά και τυπικά κατήργησε τα δημοτικά συμβούλια μεταφέροντας τις αρμοδιότητές τους στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αφού πρώτα έδωσε την πλειοψηφία σ’ αυτές της επιτροπές στην παράταξη του δημάρχου. Ο νόμος αυτός καταργεί την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ακυρώνει τα δημοτικά συμβούλια.

Όμως τον νόμο αυτόν τον ψήφισε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός; Τον νόμο αυτόν τον ψήφισε ο Μητσοτάκης. Προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιος απ’ όλους όσους αντιδρούν στην απόφαση του Μανδαλιανού να διοικήσει μόνος του διαμαρτυρήθηκε όταν ψηφιζόταν αυτός ο νόμος και δεν μπορούμε να θυμηθούμε κανέναν. Προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιος έβγαλε μια ανακοίνωση, ποιος έστειλε μια επιστολή διαμαρτυρίας στον Μητσοτάκη και δεν βρίσκουμε να το έχει κάνει κανείς. Προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιος από αυτούς που κατηγορούν και ορθώνουν το μπόι τους στον Μανδαλιανό, όρθωσε το μπόι του στον Μητσοτάκη και δεν βρίσκουμε κανέναν.

Ο Μητσοτάκης μάλιστα εντελώς υποκριτικά διατήρησε την πρόβλεψη του παλαιότερου νόμου που έδινε το δικαίωμα στον Μανδαλιανό και στον κάθε Μανδαλιανό να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις. Γιατί το έκανε αυτό ο Μητσοτάκης; Για να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Για να δώσει από τη μια στον Μανδαλιανό το δικαίωμα να διοικήσει μόνος του αλλά από την άλλη Καμαρινός, Σούλας και Γιαννακόπουλος να κατηγορούν τον Μανδαλιανό κι όχι τον ίδιο. Δεν είναι όμως υποκριτική αυτή η συμπεριφορά και από την πλευρά του Μητσοτάκη και από την πλευρά όσων κατηγορούν τον Μανδαλιανό;!

Στη διαμάχη για το μποϊκοτάζ των δημαιρεσιών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ακούγονται επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, τα οποία όμως είναι ως επί το πλείστον τεχνικά και μπορεί να βρει κανείς δίκιο και στις δυο πλευρές. Το πολιτικό ερώτημα που πλανάται και πρέπει να απαντηθεί είναι από πότε οι παρατάξεις που κατηγορούν τον Μανδαλιανό τοποθετούνται υπέρ της απλής αναλογικής και αφού τοποθετούνται υπέρ της απλής αναλογικής γιατί δεν ξεσηκώθηκαν εναντίον της αλλαγής του νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία προχώρησε ο Μητσοτάκης;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ