Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕάν ήμουν στη θέση του Κλεάνθη Μανδαλιανού…

Εάν ήμουν στη θέση του Κλεάνθη Μανδαλιανού…

Εάν ήμουν στη θέση του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι συζητούσα με τον Σούλα γιατί δεν ήξερα ότι ο Σούλας θα μου παραδώσει κατεστραμμένο δήμο και τελικά σταμάτησα τις συζητήσεις όταν το κατάλαβα. Εάν ήμουν στη θέση του Κλεάνθη Μανδαλιανού θα έλεγα στον κόσμο ακριβώς αυτό που συνέβη. Θα του έλεγα την αλήθεια, θα του έλεγα αυτό που σκέφτομαι, χωρίς δικαιολογίες και περιστροφές!

«Ναι, μπήκα σε συζητήσεις με τον κύριο Σούλα και την παράταξή του. Το έκανα γιατί αυτό με υποχρέωνε να κάνω ο εκλογικός νόμος. Ο δήμος έπρεπε να διοικηθεί κι εγώ έπρεπε να βρω τρόπο να τον διοικήσω αφού ο λαός με εξέλεξε δήμαρχο. Έπρεπε να διαλέξω μεταξύ, κατά τη γνώμη μου, κακών. Και ο Σούλας και ο Καμαρινός κατά τη γνώμη μου είναι κακά για τον τόπο και δεν θα αναφερθώ καθόλου στα πολυετή έργα και στις πολυετείς ημέρες τους ως διοίκηση στο δήμο για να τεκμηριώσω την άποψή μου. Θα αναφερθώ μόνο στην τελευταία θητεία τους που σαν διοίκηση έκαναν άνω κάτω τον δήμο με τις κόντρες τους, θα αναφερθώ μόνο στη διάσπαση της παράταξής τους εξαιτίας του ότι σκοτώνονταν για τις θέσεις, τα αξιώματα και τις αντιμισθίες, θα αναφερθώ μόνο σ’ έναν δήμο που έμεινε ακυβέρνητος εξαιτίας του ότι Σούλας και Καμαρινός μαζί με τις ομαδούλες τους έκαναν τον δήμο μπαλάκι. Ε όχι λοιπόν! Δεν ήθελα να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους και με τους άλλους που κουβαλάν πίσω τους, αλλά ο νόμος με υποχρέωνε να το κάνω. Θα ήθελα να συνεργαστώ με άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά με εκείνες δεν θα μπορούσα να σχηματίσω πλειοψηφία κι έτσι έπρεπε να επιλέξω το μικρότερο κακό κι αυτό ήταν ο Σούλας. Προφανώς το «παιδί του μπαμπά του» δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Καμαρινό. Επέλεξα λοιπόν να συνομιλήσω με έναν άνθρωπο, ο οποίος κέρδισε τον δήμο μαζί με τον Καμαρινό και μετά κόντεψε να έχει στο δημοτικό συμβούλιο λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από τον Καμαρινό.

Όταν ο νόμος μου έδωσε το δικαίωμα αποφάσισα να διοικήσω μόνος μου χωρίς τη σύμπραξη με κανέναν. Δεν είμαι κατά των συνεργασιών. Ίσα ίσα τις επιδιώκω, αλλά όχι με ανθρώπους και παρατάξεις που σκοτώνονται για τις θέσεις και τις αντιμισθίες, που καταπίνουν ανθρώπους, παρατάξεις και διοικήσεις για τις αντιμισθίες, που συζητούν ο καθένας ξεχωριστά και κάνουν συμφωνίες για να πάρουν αντιδημαρχίες. Έχοντας τέτοιες παρατάξεις για συνεταίρους όχι μόνο δεν δίνεις νέα πνοή στον δήμο, αλλά σκάβεις το λάκκο του δήμου και των δημοτών. Θα είχα μαζί μου μια παράταξη στην οποία θα σκοτώνονταν ποιος θα πάρει την αντιδημαρχία, μια παράταξη που συνεχώς θα πίεζε για άλλες θέσεις ευθύνης, μια παράταξη που συνεχώς θα μου δημιουργούσε προβλήματα αν δεν τις έκανα τα χατίρια. Περίτρανη απόδειξη η συμπεριφορά της στη διαδικασία των δημαιρεσιών. Θα απόσχει παρακωλύοντας τη διαδικασία γιατί δεν πήρε μια αντιδημαρχία και μια προεδρία. Κανένας τους δεν ήθελε τίποτα και τελικά όλοι τα ήθελαν όλα. Η παράταξή μας ήρθε να δώσει νέα πνοή στον δήμο, δεν ήρθε να του δώσει τη χαριστική βολή. Η παράταξή μας έχει νέους ανθρώπους με οράματα και όρεξη για δουλειά. Δεν θα τη διαβρώσω εγώ ο ίδιος, αφού ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα, μπλέκοντάς την με ανθρώπους των οποίων η μόνη έγνοια είναι οι αντιμισθίες.

Για τους παραπάνω λόγους δεν συνεργάστηκα με την παράταξη Σούλα και για τους ίδιους λόγους δεν θα συνεργαζόμουν ούτε με την παράταξη Καμαρινού ακόμα κι αν δεν μου είχε σούρει όσα μου έσουρε μεταξύ των δύο γύρων των δημοτικών εκλογών. Αυτή είναι η άποψή μου και καλώ τον λαό να απαντήσει αν έχω δίκιο ή άδικο. Με την απόφασή μου να μην συνεργαστώ με τέτοιες παρατάξεις, αυτές οι παρατάξεις θα παρακωλύσουν τη διαδικασία των δημαιρεσιών αλλά δεν θα μπορούν να παρακωλύσουν καμία άλλη λειτουργία του δήμου από εδώ και πέρα. Εάν συνεργαζόμουν με κάποια από αυτές, οι δημαιρεσίες θα γίνονταν κανονικά και μετά θα άρχιζαν τα όργανα…»

Αυτά θα έλεγα εγώ αν ήμουν στη θέση του Κλεάνθη Μανδαλιανού και ούτε που θα έψαχνα για δικαιολογίες για το γιατί δεν συνεργάστηκα.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ