Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΗ δεύτερη αγωνιστική της Super League και η θετική πλευρά του...

Η δεύτερη αγωνιστική της Super League και η θετική πλευρά του VAR στα ελληνικά γήπεδα

Γράφει ο Ι.Μ.

Στη δεύτερη αγωνιστική της Super League ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ξάνθη και Βόλος έκαναν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ πήρε βαθμολογική ανάσα με τη νίκη της κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης .

Ο πρώτος αγώνας που άνοιξε την πρώτη αγωνιστική έγινε στο Αγρίνιο εκεί που ο Παναιτωλικός  υποδέχτηκε την Ξάνθη και έληξε με σκορ 1-2 .Ο Πανατωλικός προηγήθηκε στο 69΄ καθώς σε ένα πέσιμο του Ντάλσιο ο διαιτητής λανθασμένα και χωρίς την βοήθεια του VAR θα καταλογίσει πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαΐροβιτς . Στο 72΄ ήρθε η απάντηση από τους Θρακιώτες με τον Εντουάρντο, ενώ η τελική ανατροπή έγινε στο 77΄ με τον Στάρτζεον.

Το ματς με το οποίο συνεχίστηκε η αγωνιστική ήταν αυτό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ που έληξε με σκορ 1-3. Ο ΟΦΗ έδειξε τις διαθέσεις του από το 7΄ όταν είχε δοκάρι με τον Ναμπί. Στο 33΄γκολ για τον ΟΦΗ με τον Μάνο με την βοήθεια του VAR σωστά δεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ΟΦΗ θα πετύχει και δεύτερο γκολ στο 49΄με τον Μάνο το οποίο σωστά με τη βοήθεια του VAR δεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. O ΟΦΗ θα πετύχει και τρίτο γκολ στο 58΄με τον Τσιλιανίδη. Το μόνο που κατάφερε ο παναθηναϊκός ήταν να κερδίσει  πέναλτι με την βοήθεια του VAR στο 85΄ στο οποίο ευστόχησε ο Μακέντα. Το τελειωτικό χτύπημα για τον παναθηναϊκό ήρθε στο 90΄+8΄ όταν με τη βοήθεια του VAR καθαρή κόκκινη κάρτα στον κουρμπέλι.

Το ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των αγώνων της δεύτερης αγωνιστικής της Super League ήταν αυτό μεταξύ του Βόλου και του Άρη που έληξε με σκορ 1-0. Ο Βόλος πέτυχε το γκολ της αναμέτρησης με πέναλτι στο 54΄και σκόρερ τον Γέντρισεκ. Η μόνη στιγμή που απείλησε ο Άρης ήταν στο 82΄όταν είχε δοκάρι με τον Ντιγκινή.

Η δεύτερη μέρα της δεύτερης αγωνιστικής της Super League άνοιξε με το ματς ΠΑΟΚ -Πανιώνιος  το οποίο έληξε με σκορ 2-1. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 14΄ με μια πολύ ωραία ενέργεια του Τσούμπα Άκπομ, ενώ ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 57΄ με τον Τσιλούλη. Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 74΄με τον Σβιντέρσκι .

Το ματς με το οποίο συνεχίστηκε η αγωνιστική ήταν το Λάρισα – Ολυμπιακός το οποίο έληξε με σκορ 0-1. Το γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Βαλμπουενά με πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε με την βοήθεια του VAR στο 3΄

Η συνέχεια δόθηκε με το παιχνίδι μεταξύ της Λαμίας και του Ατρομήτου το οποίο έληξε με σκορ 2-2. Το σκορ άνοιξε η Λαμία με φανταστική εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα στο 17΄, ενώ ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Γούτα στο 35΄. Γκολ από πέναλτι για τη Λαμία  στο 78΄ με τον Τουράμ και ισοφάριση με τον Βέλιο με ένα φανταστικό ψαλίδι στο 80΄.

Το τελευταίο ματς της δεύτερης αγωνιστικής της Super League ήταν το παιχνίδι μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και της ΑΕΚ. Το σκορ άνοιξε ο Αστέρας στο 3΄με τον Λούις Φερνάντεθ και η ΑΕΚ απάντησε στο 15΄ με τον Ολιβέιρα, ενώ πέρασε μπροστά στο 68΄με τον Λιβάγια . Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 73΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες . Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο 90΄+2’ με γκολ του Σιμόες.

1

ΠΑΟΚ

6

2

Ξάνθη

6

3

Βόλος

6

4

Ολυμπιακός

6

5

ΟΦΗ

4

6

ΑΕΚ

3

7

Ατρόμητος

2

8

Λαμία

2

9

Άρης

1

10

Λάρισα

1

11

Παναθηναϊκός

1

12

Αστέρας Τρίπολης

0

13

Παναιτωλικός

0

14

Πανιώνιος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ