Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜε μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων...

Με μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυχία μπροστά σε πλήθος κόσμου οι τριήμερες επετειακές – πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθηνάς Παμπουκίδου, του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χρήστου Φωτιάδη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου, Χρήστου Δεμερτζή, του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, Παναγιώτη Φωτιάδης, της Τοπικής Συμβούλου Μαρίας Γκαγκανιάρη, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο, Θανάση Κοκονά, του δημοτικού συμβούλου Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, εκπροσώπων άλλων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Παμπουκίδου Αθηνά στο σύντομο χαιρετισμό της μίλησε για τις ρίζες του Ποντιακού στοιχείου και για την αναγκαιότητα διατήρησης των παραδόσεων. Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελένη Μουστακίδου αναφέρθηκε στην εικαστική έκθεση ως εξής: «Ο Σύλλογός μας από το φθινόπωρο του 2018 οργάνωσε μεγάλη εικαστική έκθεση με θέμα: “100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Προσφυγιά η πληγή των λαών”. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα όχι απλά επειδή θέλαμε να πρωτοτυπήσουμε για μία ακόμα φορά, αλλά γιατί έχει σημασία, πέρα από τις εκδηλώσεις μνήμης, να βρούμε τρόπους ώστε η παράδοσή μας όχι μόνο να μείνει ζωντανή αλλά να διαδοθεί ακόμα πιο πέρα. Θέλαμε όμως και κάτι άλλο. Η παράδοσή μας να παρέμβει, να ανοίξει δρόμους, να τονίσει τις πληγές που ανοίγει η προσφυγιά, να ευαισθητοποιήσει, να φέρει στην επιφάνεια τα αισθήματα της αγάπης, της φιλίας της αλληλεγγύης προς τον κατατρεγμένο συνάνθρωπό μας».

Θερμά χειροκροτήθηκαν η Πρότυπη Παιδική Ποντιακή Χορωδία του συλλόγου και το Εφηβικό Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους Γιώργο Σιαμλίδη, Θωμά Μπαϊραχτάρη, Κώστα Σαβιολάκη, Γιάννη Δασκουλίδη, Κώστα Καλούση, Φίλιππο Κεσαπίδη, Γιάννη Αναστασιάδη, Μιχάλη Σαλπιγκτή. Στον χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσε έκθεση βιβλίου, ενώ μέλη του Συλλόγου παρασκεύαζαν πιροσκία και ωτία, τα οποία διέθεταν μαζί με αριάνι. Πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ήταν ανοιχτό το φουαγιέ του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου όπου μπορούσε κανείς να επισκεφτεί την έκθεση με τα πρωτότυπα έργα της εικαστικής ομάδας «Fire Art», με έργα της ζωγράφου Σοφίας Αμπερίδου και με τα έργα των μαθητών που κέρδισαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» για τα εκατό χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη στην πλατεία του Ευόσμου με μεγάλους καλλιτέχνες και πλούσιο πρόγραμμα.

Τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στις 1-2-3 Σεπτεμβρίου 2019
Ξεκίνησαν οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ