Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟλόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Μαξούρα

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Μαξούρα

Συνέντευξη στην «Αγκίδα» παραχώρησε ο Γιώργος Μαξούρας, απερχόμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας. Ο κύριος Μαξούρας μίλησε για όσα έγιναν πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές, για τα έργα που έκανε η διοίκηση Σούλα, για τις αντιπαραθέσεις, για τη νέα διοίκηση, για την αλλαγή του νόμου που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και για πολλά άλλα θέματα.

Αγκίδα: Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τα δημοτικά δρώμενα;

Μαξούρας Γιώργος: Εμένα μου έκανε πρόταση ο κύριος Χατζηβρέττας να θέσω υποψηφιότητα μαζί του την πρώτη φορά που κατήλθε ως υποψήφιος δήμαρχος το 2002 και δεν εξελέγη. Δέχτηκα κατ’ αρχάς, αλλά την τελευταία στιγμή το μετάνιωσα. Τη δεύτερη φορά που κατήλθε ο κύριος Χατζηβρέττας ως υποψήφιος δήμαρχος το 2006, εντάχθηκα στην παράταξή του και εκλέχτηκα δεύτερος δημοτικός σύμβουλος με αποτέλεσμα να μου δώσει την αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου για τέσσερα χρόνια.

Αγκίδα: Αλλά και πιο πριν ασχολούσασταν με τα κοινά.

Μαξούρας Γιώργος: Πάνω από τριάντα χρόνια ήμουν έφορος και γενικός αρχηγός του Αγροτικού Αστέρα.

Αγκίδα: Παίζατε ποδόσφαιρο στον Αγροτικό Αστέρα;

Μαξούρας Γιώργος: Από μικρός, από δέκα χρονών, κλώτσησα την μπάλα στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, αλλά μετά δεν έπαιξα ποδόσφαιρο. Ήμουν φανατικός φίλαθλος του Αγροτικού Αστέρα και όταν απολύθηκα από τον στρατό έκανα τον πρώτο σύνδεσμο φίλων του Αγροτικού Αστέρα που στεγαζόταν Αγίου Δημητρίου και 28ης Οκτωβρίου. Κατόπιν εντάχθηκα στο διοικητικό συμβούλιο και για πολλά χρόνια με όλες τις διοικήσεις διατέλεσα έφορος και γενικός αρχηγός, όταν ο έφορος μετονομάστηκε σε γενικό αρχηγό. Ήμουν εκλεγμένος μέχρι πριν από ένα μήνα στον Αγροτικό Αστέρα οπότε και παραιτήθηκα. Υπέβαλα την παραίτησή μου γιατί κουράστηκα πάρα πολύ. Αυτή είναι η ιστορία μου. Οι παππούδες μας ήρθαν εδώ το 1922 από τη Σμύρνη και έφτιαξαν αυτό το χωριό που το ονόμασαν Κουκλουτζά. Εδώ υπήρχαν ήδη οι ντόπιοι από πάρα πολλά χρόνια πριν. Το 1920 ήρθαν οι Βλάχοι και το 1922 ήρθαν οι Μικρασιάτες. Από τη Μικρασία στον Εύοσμο ήρθαν περίπου 2.000 άτομα. Μας έδωσαν τότε από 600 τετραγωνικά μέτρα στον καθέναν και μας έχτισαν κι από ένα σπίτι, γι’ αυτό τα σπίτια ήταν ίδια.

Αγκίδα: Η παράταξη Χατζηβρέττα μετά τις εκλογές του 2010 ακολούθησε τον κύριο Σωτηράκη. Εσείς πήγατε με τον κύριο Σούλα. Γιατί δεν ακολουθήσατε τους υπόλοιπους;

Μαξούρας Γιώργος: Ο Κώστας δεν με ενέπνεε σαν υποψήφιος δήμαρχος, παρ’ όλο που είναι φίλος μου. Άλλωστε δεν είχα δεσμευτεί να ακολουθήσω τον κύριο Σωτηράκη, ούτε κι εκείνος μου πρότεινε να πάω μαζί του. Πρόταση μου έκανε ο Σούλας, δώσαμε τα χέρια, πήγα μαζί του και εκλέχτηκα πρώτος δημοτικός σύμβουλος.

Αγκίδα: Στην πρώτη θητεία με τον κύριο Σούλα ήσασταν αντιπολίτευση. Πήρατε τη διοίκηση στη δεύτερη θητεία και η παράταξή σας διασπάστηκε. Τελικά είχατε τόσο μεγάλα προβλήματα που οδήγησαν στη διάλυση;

Μαξούρας Γιώργος: Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχαν προβλήματα και μάλιστα πηγαίναμε καλά. Απόδειξη είναι αυτά που γίνανε. Γίνανε 270 δρόμοι. Πήραμε στη δική μου αντιδημαρχία πάνω από 2.000 κάδους. Βάλαμε 10 υπογειοποιημένους κάδους σε πέντε σημεία του δήμου. Ξεκινάνε να χτίζονται το 24ο και το 25ο δημοτικό.

Αγκίδα: Σχολεία όμως δεν είχαν χτιστεί για χρόνια.

Μαξούρας Γιώργος: Επί διοίκησης Σούλα όμως έγιναν οι μελέτες και δρομολογήθηκαν τα έργα. Αγοράσαμε ένα καινούργιο καδοπλυντήριο το οποίο θα παραδοθεί στο δήμο τον Σεπτέμβρη. Ξεκινάει το πάρκο της Αγαμέμνονος. Έχουν γίνει οι μελέτες και τα σχέδια. Θα γίνει ένα τρομερό πράγμα. Αναβαθμίσαμε την περιοχή της «Ελπίδας» με σωρεία ασφαλτοστρώσεων. Εξοφλήθηκαν τα χρέη του δήμου, ενώ ήμασταν μέσα στους δέκα υπερχρεωμένους δήμους.

Αγκίδα: Άρα δεν είναι δίκαιο να λέγεται ότι δεν έκανε τίποτα η διοίκησή σας.

Μαξούρας Γιώργος: Όχι βέβαια. Δεν το δέχομαι αυτό με τίποτα. Ας έρθουν να τα πουν σε μένα. Υπάρχουν στοιχεία για το τι έργα κάναμε.

Αγκίδα: Αφού έγιναν έργα, όπως λέτε, γιατί έφυγε η μισή παράταξή σας; Υπήρξε εσωστρέφεια;

Μαξούρας Γιώργος: Δεν υπήρξε καμία εσωστρέφεια. Υπήρξε μία τρομερή διαμάχη μεταξύ του δημάρχου και του αντιδημάρχου παιδείας. Ο μεν Καμαρινός έλεγε τα δικά του, ο δε Σούλας έλεγε τα δικά του. Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να βρεθεί η χρυσή τομή. Δεν θα πω αν έφταιγε ο Καμαρινός ή ο Σούλας. Δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Γιάννης Καμαρινός, ο οποίος βρήκε πρόσφορο έδαφος και παρέσυρε 13-14 δικούς μας δημοτικούς συμβούλους που τους πήρε μαζί του.

Αγκίδα: Τι εννοείτε πρόσφορο έδαφος;

Μαξούρας Γιώργος: Κάποιοι θεωρούσαν τον εαυτό τους αδικημένο.

Αγκίδα: Θεωρούσαν ότι έπρεπε να είναι σε κάποια θέση στην οποία δεν ήταν;

Μαξούρας Γιώργος: Ναι. Ενώ με τον Χατζηβρέττα δεν υπήρχαν τέτοια. Ο Χατζηβρέττας όποιους δημοτικούς συμβούλους τοποθέτησε σε θέσεις τοποθέτησε και όποιους δεν τοποθέτησε δεν τοποθέτησε. Δεν υπήρχε καμιά προστριβή συμβούλων όπως υπήρχε αυτή η ανακατωσούρα στη διοίκηση Σούλα.

Αγκίδα: Γιατί υπήρχε ανακατωσούρα στη διοίκηση Σούλα και δεν υπήρχε στη διοίκηση Χατζηβρέττα. Ο Σούλας έταξε θέσεις ενώ ο Χατζηβρέττας όχι;

Μαξούρας Γιώργος: Γιατί τότε ήμασταν 17 δημοτικοί σύμβουλοι και τώρα είμαστε 27. Πάρα πολλά άτομα.

Αγκίδα: Αριθμητικό ήταν το πρόβλημα;

Μαξούρας Γιώργος: Ναι. Εγώ πιστεύω ότι αυτό ήταν το πρόβλημα. Να πω ότι η παράταξη Χατζηβρέττα ήταν πιο προσγειωμένη και πιο κατασταλαγμένη; Δεν ξέρω…

Αγκίδα: Ήσασταν πιο δεμένη ομάδα;

Μαξούρας Γιώργος: Ήμασταν ομάδα.

Αγκίδα: Ενώ με τον Σούλα δεν ήσασταν δεμένη ομάδα;

Μαξούρας Γιώργος: Όχι.

Αγκίδα: Θέλετε να πείτε ότι στην παράταξη Χατζηβρέττα είχατε περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά, απ’ ότι είχατε στην παράταξη Σούλα; Σας ένωναν περισσότερα πολιτικά πράγματα; Βάζατε δηλαδή τους στόχους που θέτατε ως παράταξη Χατζηβρέττα πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες, ενώ στην παράταξη Σούλα οι προσωπικές φιλοδοξίες έμπαιναν πάνω από τους παραταξιακούς στόχους;

Μαξούρας Γιώργος: Οπωσδήποτε, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω και τους συναδέλφους της διοίκησης Σούλα, στην παράταξη Χατζηβρέττα υπήρχε μια χημεία των δεκαεπτά δημοτικών συμβούλων. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαμε πάει σαν παράταξη δύο φορές εκδρομή στην Τουρκία. Επιχείρησε να κάνει και ο Σούλας ταξίδι και του είπα ότι εγώ δεν θα πάω και δεν έγινε η εκδρομή. Έβλεπα ότι δεν γινόταν. Υπήρχαν πικρίες, υπήρχε βαρύ κλίμα. Κάποια παιδιά που έφυγαν από τη διοίκησή μας ένοιωθαν αδικημένοι.

Αγκίδα: Είχατε εσείς την αίσθηση ότι υπήρχε συμφωνία για συνδιοίκηση μεταξύ του Σούλα και του Καμαρινού;

Μαξούρας Γιώργος: Εγώ παρ’ όλο που ήμουν δίπλα στον Σούλα, σας μιλάω ειλικρινά, δεν έκανα ποτέ αυτήν τη συζήτηση. Άκουσα ότι ήθελε ο Καμαρινός να συνδιοικεί με τον Σούλα στο ίδιο γραφείο.

Αγκίδα: Δεν υπήρχε τέτοια δέσμευση;

Μαξούρας Γιώργος: Δεν ξέρω. Μπορεί να υπήρχε τέτοια δέσμευση. Δεν ρώτησα όμως ποτέ τον Σούλα γι’ αυτό το ζήτημα. Αναρωτιέμαι όμως αν υπήρχε τέτοια συμφωνία γιατί να μην ήμουν κι εγώ στη συνδιοίκηση, αφού εγώ ήμουν ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος. Αυτό δεν είναι το λογικό; Να ήμασταν τρεις στη συνδιοίκηση.

Αγκίδα: Εσείς είχατε το ίδιο καλές σχέσεις και με τον κύριο Σούλα και με τον κύριο Καμαρινό;

Μαξούρας Γιώργος: Ναι και συνεχίζω να έχω.

Αγκίδα: Επιλέξατε να μείνετε στην παράταξη. Δεν φύγατε.

Μαξούρας Γιώργος: Όχι βέβαια.

Αγκίδα: Γιατί τελικά επιλέξατε να μείνετε;

Μαξούρας Γιώργος: Γιατί εκτιμούσα τον Πέτρο Σούλα.

Αγκίδα: Και τον κύριο Καμαρινό όμως τον εκτιμούσατε.

Μαξούρας Γιώργος: Φυσικά. Αλλά είμαι σε μια παράταξη, είμαι σε μια διοίκηση. Δεν θα έφευγα. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν θα πουλούσα ποτέ τον δήμαρχο, γιατί και τον εκτίμησα και με εκτίμησε, γι’ αυτό και δεν αποχώρησα να πάω με τον Γιάννη Καμαρινό, ο οποίος όπως σας είπα είναι φίλος μου.

Αγκίδα: Τελικά υπέστητε πανωλεθρία. Κατ’ αρχήν το περιμένατε;

Μαξούρας Γιώργος: Όχι. Εγώ έλεγα ότι θα είναι πρώτος ο Καμαρινός γιατί πήρε τη μερίδα του λέοντος από την παράταξή μας. Πήρε όλον τον παλιό Εύοσμο. Πίστευα λοιπόν ότι θα ερχόταν πρώτος ο Γιάννης με 26%-27%, δεύτεροι εμείς με 25% και τρίτος ο Μανδαλιανός με ένα 18% που κατά τη γνώμη μου ήταν το ανώτερο που μπορούσε να πάρει. Τελικά ήρθαν τα πάνω κάτω. Τελικά πέρασε στον κόσμο ότι ο Κλεάνθης είναι καλό παιδί, καλός επιστήμονας Κουκλουτζαλής.

Αγκίδα: Μόνο αυτή ήταν η αιτία ή ο κόσμος κουράστηκε και εκνευρίστηκε από τη σύγκρουση Σούλα και Καμαρινού, από τις βαριές κουβέντες που ανταλλάχτηκαν μεταξύ ανθρώπων που ήταν μαζί διοίκηση;

Μαξούρας Γιώργος: Είναι κι αυτό. Αυτό που κατάλαβα όμως είναι ότι πέρασαν οι εποχές του Σταμάτη Διονυσίου και του Παναγιώτη Αλεξανδρίδη που έκαναν και οι δυο από τέσσερις τετραετίες. Τα πράγματα άλλαξαν. Τον Χατζηβρέττα, που έκανε έργο, τον έριξαν. Τον Λαφαζανίδη, που κι αυτός έκανε έργο, τον έριξαν.  Τον Σούλα, που επίσης έκανε έργο, τον έριξαν. Ήρθε η ώρα του Κλεάνθη Μανδαλιανού. Κατά τη γνώμη μου ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όσο καλός και να είναι ο δήμαρχος κάθε τετραετία θα τον αλλάζει. Ποτέ δεν θα κάνει κανένας δεύτερη τετραετία.

Αγκίδα: Τι πιστεύετε ότι έφταιγε και δεν περάσατε στο δεύτερο γύρο;

Μαξούρας Γιώργος: Οι σύμβουλοι που έφυγαν από εμάς, οι οποίοι είχαν αρκετό ποσοστό. Η παράταξη Καμαρινού επανδρώθηκε με αξιόλογους ανθρώπους. Ο Καμαρινός είχε πολύ καλό ψηφοδέλτιο. Εμείς δυστυχώς είχαμε πολλά νέα παιδιά, πολλά καινούργια άτομα. Δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε. Ο Πέτρος Σούλας πάλεψε με τις παλιές καραβάνες, τον Παρασκευόπουλο, τον Αϊβαζίδη, τον Μπουγιουκλή, την Δαλαμπίρα, με όλους αυτούς τους 12 – 13 παλιούς που μείναμε. Από τους καινούργιους που ήρθαν δεν διακρίθηκε κανένας. Δεν πήρανε ψήφους. Πήραν διακόσιες και εκατόν πενήντα ψήφους. Πολύ χαμηλά, πολύ μικρά τα ποσοστά τους. Που να πας έτσι;

Αγκίδα: Στο δεύτερο γύρο ο κύριος Καμαρινός είπε ότι πήγατε και τον βρήκατε κατευθείαν μαζί με τον κύριο Αϊβαζίδη.

Μαξούρας Γιώργος: Εγώ τον βρήκα και τον ρώτησα τι είναι αυτά που κάθεται και λέει. Τον ρώτησα «ήρθα εγώ και έπιασα εσένα» και μου απάντησε «όχι». Ο κύριος Καμαρινός μου τηλεφώνησε κι όχι το αντίστροφο.

Αγκίδα: Εάν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο κύριος Καμαρινός σας τηλεφώνησε και δεν πήγατε να τον βρείτε εσείς, τα άλλα είναι όπως τα είπε; Συμφωνήσατε;

Μαξούρας Γιώργος: Ναι.

Αγκίδα: Δεν γνωρίζατε τον νόμο; Δεν ξέρατε ότι θα έπρεπε να συμφωνήσει η πλειοψηφία της παράταξής σας για να πάρετε θέση αντιδημάρχου; Εσάς ο κύριος Καμαρινός σας πλησίασε ατομικά;

Μαξούρας Γιώργος: Ο κύριος Καμαρινός ήρθε και με βρήκε μόνο μου. Για τον Αϊβαζίδη δεν ήξερα. Ήρθε με βρήκε και μου ζήτησε να τον στηρίξω και συμφώνησα να τον στηρίξω.

Αγκίδα: Ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός είπε ότι του είχατε πει παλιότερα πως θα τον στηρίξετε σε περίπτωση που βρεθεί στο δεύτερο γύρο με τον κύριο Καμαρινό.

Μαξούρας Γιώργος: Βεβαίως. Το είπα. Δεν το αρνούμαι.

Αγκίδα: Ο κύριος Μανδαλιανός δεν σας πλησίασε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου;

Μαξούρας Γιώργος: Με πλησίασε. Ήρθε στο γραφείο μου με τον Σωτηράκη και με τον Λαφαζανίδη. Μίλησε ο Λαφαζανίδης και μου ζήτησε να στηρίξω τον κύριο Μανδαλιανό. Τους είπα ευθέως ότι δεν θα τον στηρίξω. Τότε παρενέβη ο κύριος Μανδαλιανός για να μου θυμίσει πως του είχα πει ότι θα τον στηρίξω σε περίπτωση που βρεθεί στον δεύτερο γύρο με τον κύριο Καμαρινό. «Συμβόλαιο δεν υπογράψαμε», του απάντησα. «Η οικογένεια και το σόι είναι στρατευμένοι με τον Καμαρινό κι εγώ θα συμμορφωθώ μαζί τους» του είπα.

Αγκίδα: Είχατε δηλαδή πίεση από τον περίγυρό σας να στηρίξετε τον κύριο Καμαρινό.

Μαξούρας Γιώργος: Όλο το σόι. Είμαστε περίπου διακόσια άτομα. Οι περισσότεροι είπαν Καμαρινό.

Αγκίδα: Με βάση αυτά που μας λέτε, ανάμεσα στις δυο Κυριακές η παράταξη Σούλα δεν λειτουργούσε σαν παράταξη.

Μαξούρας Γιώργος: Εγώ κι ο Αϊβαζίδης. Όλη η υπόλοιπη παράταξη πιστεύω ότι ψήφισε τον κύριο Μανδαλιανό.

Αγκίδα: Πέρα από αυτό, ως παράταξη λειτουργήσατε;

Μαξούρας Γιώργος: Όχι. Ο Σούλας μας είπε να ψηφίσουμε κατά συνείδηση. Δεν μαζεύτηκε η παράταξη.

Αγκίδα: Η αντιπαράθεση του κυρίου Καμαρινού με τον κύριο Μανδαλιανό ανάμεσα στις δύο Κυριακές εσάς τι εντύπωση σας άφησε;

Μαξούρας Γιώργος: Δεν θα το σχολιάσω.

Αγκίδα: Ο κύριος Καμαρινός τελικά έχασε. Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο κύριος Μανδαλιανός ήταν νέος και πετυχημένος γιατρός ή έπαιξε τελικά ρόλο και η επίθεση που του έκανε ο κύριος Καμαρινός;

Μαξούρας Γιώργος: Εγώ πιστεύω ότι και τα facebook κάνουνε ζημιά. Νομίζω ότι κούρασε και ο Καμαρινός, έγιναν και πολλά στραβά.

Αγκίδα: Εννοείται ότι κούρασε με την επιθετικότητα;

Μαξούρας Γιώργος: Ναι. Φανταστείτε ότι ο Γιάννης έχασε τη δεύτερη Κυριακή 1.500 ψήφους, παρ’ όλο που πήγαμε μαζί του εγώ με τους δικούς μου. Αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό γιατί οι ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή ψήφιζαν δημοτικούς συμβούλους του Καμαρινού και τη δεύτερη Κυριακή μη έχοντας καμία υποχρέωση οι ίδιοι ψηφοφόροι ψήφισαν τον Μανδαλιανό.

Αγκίδα: Πιστεύετε ότι ο κόσμος εκτίμησε το γεγονός ότι ο κύριος Μανδαλιανός κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν απάντησε στις επιθέσεις του κυρίου Καμαρινού;

Μαξούρας Γιώργος: Εγώ πιστεύω ότι ήδη το μήνυμα είχε περάσει. Πηγαίναμε προς αλλαγή διοίκησης με δήμαρχο τον Κλεάνθη Μανδαλιανό. Το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να ανατραπεί. Αυτά τα συμπεράσματα τα έβγαλα μετά τη δεύτερη Κυριακή κι όχι πριν.

Αγκίδα: Μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ξαναγίνατε παράταξη. Συζητούσατε τη σύμπραξη με την παράταξη Μανδαλιανού;

Μαξούρας Γιώργος: Όχι εγώ.

Αγκίδα: Μετά τη δεύτερη Κυριακή δεν συζητήσατε σαν παράταξη για συνεργασία με την παράταξη Μανδαλιανού;

Μαξούρας Γιώργος: Όχι. Μετά τη δεύτερη Κυριακή εγώ δεν έκανα καμία συζήτηση με τον κύριο Σούλα. Τον ρώτησα μια φορά αν η παράταξη Μανδαλιανού θέλει συνεργασία κι εκείνος κούνησε το κεφάλι του και δεν μου απάντησε. Τι έκανε ο Σούλας δεν γνωρίζω. Δεν γνωρίζω εάν μίλησε με τον κύριο Μανδαλιανό, ούτε και μου είπε ποτέ τίποτα. Το μόνο που ζήτησα από τον Σούλα ήταν να μην προταθώ ως αντιδήμαρχος σε περίπτωση συνεργασίας με την παράταξη Μανδαλιανού γιατί το θεώρησα βαρύ αφού είχα στηρίξει τον κύριο Καμαρινό τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Θεωρώ πολύ πρόστυχο από τη στιγμή που στήριξα ανοιχτά τον Καμαρινό να πάω και να συμπράξω με τον Μανδαλιανό.

Αγκίδα: Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε για την τοπική αυτοδιοίκηση άλλαξε ουσιαστικά τον εκλογικό νόμο με τον οποίο εκλέχτηκαν οι διοικήσεις των δήμων και δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους δημάρχους να διοικήσουν χωρίς να έχουν ανάγκη κανέναν.

Μαξούρας Γιώργος: Χωρίς να έχουν δεκανίκι.

Αγκίδα: Πως σας φάνηκε αυτή η αλλαγή.

Μαξούρας Γιώργος: Δεν μου άρεσε και δεν μου άρεσε γιατί διοικήσεις που δεν έχουν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου θα έπρεπε να συμπράξουν με άλλες παρατάξεις.

Αγκίδα: Και πώς σας φαίνεται που το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι και το κυρίαρχο όργανο, θα είναι διακοσμητικό;

Μαξούρας Γιώργος: Δεν μου άρεσε καθόλου.

Αγκίδα: Πιστεύετε ότι η νέα διοίκηση θα λειτουργήσει ή θα αρχίσουν τα προβλήματα στο μοίρασμα των αντιδημαρχιών;

Μαξούρας Γιώργος: Εγώ εύχομαι στη νέα διοίκηση από καρδιάς να τα καταφέρει και να κάνει έργο, αλλά το βλέπω πολύ χλωμό με βάση την εμπειρία μου.

Αγκίδα: Το να καταφέρει να διοικήσει;

Μαξούρας Γιώργος: Το βλέπω πολύ χλωμό.

Αγκίδα: Πιστεύετε ότι ο κύριος Μανδαλιανός θα μπορέσει να ασκήσει την ιατρική παράλληλα με τα καθήκοντά του ως δήμαρχος;

Μαξούρας Γιώργος: Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός είναι ένας πάρα πολύ καλός γιατρός, είναι ένας καλός επιστήμονας, είναι παιδί του Κουκλουτζά. Πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθει αφού αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος, γιατί είναι και έξυπνος, είναι και μορφωμένος. Θα φανεί. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Η πράξη θα το δείξει.

Αγκίδα: Εσείς τι στάση θα κρατήσετε απέναντι στη νέα διοίκηση;

Μαξούρας Γιώργος: Εγώ ότι είναι για το καλό του δήμου θα το ψηφίζω. Ότι είναι για το πράσινο, για την καθαριότητα, για ανταλλακτικά, θα το ψηφίζω γιατί έχει καεί η γούνα μου. Ότι είναι καλό για τον τόπο που ζούμε και στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, εγώ θα το ψηφίζω. Εγώ δεν θα κοντράρω τη διοίκηση όπως θα κάνουν κάποιοι άλλοι. Με εξέλεξε ο λαός και μάλιστα πρώτο από την παράταξή μου και δεν πρόκειται να κάνω καραγκιοζιλίκια.

Αγκίδα: Θα θέλατε να πείτε κάτι που παραλείψαμε να συζητήσουμε;

Μαξούρας Γιώργος: Θα ήθελα να πω ότι ποτέ στην ιστορία του δήμου δεν έχει μπει ένα τόσο μεγάλο κονδύλι 1.200.000 – 1.300.000 ευρώ για τις συντηρήσεις σχολείων. Αυτό ήταν επίτευγμα του αντιδημάρχου Παιδείας.

Αγκίδα: Εννοείται τον κύριο Σιταρίδη ή τον κύριο Καμαρινό;

Μαξούρας Γιώργος: Τον Σιταρίδη.

Αγκίδα: Ο κύριος Μαγόπουλος μας είπε ότι η παρέμβαση στην πλατεία ήταν απόφαση όλης της διοίκησης και απλά εκείνος μπήκε μπροστά. Είπε επίσης ότι κάποιοι τον συκοφάντησαν ενώ δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόσει την απόφαση της διοίκησης. Είναι έτσι;

Μαξούρας Γιώργος: Πιστεύω ότι είχε παραγίνει το κακό. Πέρασαν οι υπηρεσίες, έγιναν έλεγχοι και εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις.

Μαξούρας Γιώργος: Πέρασαν οι εποχές του Σταμάτη Διονυσίου και του Παναγιώτη Αλεξανδρίδη
Μαξούρας Γιώργος: Πίστευα ότι θα έρθει πρώτος ο Καμαρινός με 26% – 27%
Μαξούρας Γιώργος: Δεν θα πουλούσα ποτέ τον δήμαρχο
Μαξούρας Γιώργος: Γιατί να μην ήμουν κι εγώ συνδιοίκηση μαζί με τον Σούλα και τον Καμαρινό;
«Η παράταξη Χατζηβρέττα ήταν πιο δεμένη από την παράταξη Σούλα»
Μαξούρας Γιώργος: Στη διοίκηση Χατζηβρέττα δεν υπήρχε ανακατωσούρα όπως στη διοίκηση Σούλα
Μαξούρας Γιώργος: Ο Καμαρινός βρήκε πρόσφορο έδαφος και παρέσυρε δημοτικούς συμβούλους μαζί του
Μαξούρας Γιώργος: Δεν πήγα εγώ στον Καμαρινό, αλλά εκείνος ήρθε σ’ εμένα
Μαξούρας Γιώργος: Ο Κώστας Σωτηράκης δεν με ενέπνεε ως υποψήφιος δήμαρχος
Μαξούρας Γιώργος: Έκανα τον πρώτο σύνδεσμο φίλων του Αγροτικού Αστέρα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ