Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΑποκλείστηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από το Europa League

Αποκλείστηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από το Europa League

Νίκη αλλά αποκλεισμός από το Europa League για τον ΠΑΟΚ, καθώς ναι μεν επικράτησε με 3-2 της Σλόβαν Μπρατισλάβας μέσα στην κατάμεστη Τούμπα, αλλά σε συνδυασμό με την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα είχε πρόωρο τέλος.

Ο δικέφαλος του Βορρά δέχθηκε πρώτος γκολ στο ματς, με φοβερό σουτ του Μεντβέντεφ στο 38′. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 49΄ με τον Λημνιό, ενώ στο 50′ ο Σβιντέρσκι με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους ασπρόμαυρους. Ωστόσο, στο 61′ ο Ντε Μάρκο ισοφάρισε για τη Σλόβαν, με τον Γιαννούλη στο 87′ με εκπληκτικό αριστερό σουτ να δίνει τη νίκη, άνευ αντικρύσματος, στον ΠΑΟΚ με 3-2.  

Σπουδαία η εμφάνιση και νίκη της ΑΕΚ στην Τουρκία επί της Τραμπζονσπόρ με 2-0, αλλά σε συνδυασμό με το 1-3 της πρώτης αναμέτρησης, οι κιτρινόμαυροι αποχαιρέτισαν τους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ, έχοντας στον πάγκο της ως προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου, άφησε στην Αθήνα τις κακές τις εμφανίσεις επί τεχνικής ηγεσίας Καρντόσο και λίγο έλειψε να πετύχει την ολική ανατροπή. Ωστόσο, το 2-0 με το οποίο επικράτησε δεν στάθηκε αρκετό για το όνειρο της πρόκρισης. Τα γκολ για τους κιτρινόμαυρους πέτυχαν στο 24′ ο Λιβάγια με κοντινό πλασέ και ο Μάνταλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 29′.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ