Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ Μανδαλιανός τελικά πούλησε τον Σούλα…

Ο Μανδαλιανός τελικά πούλησε τον Σούλα…

Και η όγδοη από τις οκτώ αντιδημαρχίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δόθηκε τελικά από τον νέο δήμαρχο σε δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός παρ’ όλο που δήλωνε μετεκλογικά έτοιμος να συνεργαστεί με την παράταξη του Πέτρου Σούλα, τελικά δεν συνεργάστηκε. Τελικά ο Μανδαλιανός πούλησε τον Σούλα, γιατί προφανώς είναι παλιοχαρακτήρας και μπαμπέσης. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Γιατί έπρεπε να συνεργαστεί ο Μανδαλιανός με τον Σούλα αφού ο νέος νόμος του έδωσε απόλυτη εξουσία; Το μόνο που δεν έκανε ο νέος νόμος ήταν να μεταφέρει όλες τις εξουσίες του δημοτικού συμβουλίου στο δήμαρχο! Όλα τα άλλα τα έκανε. Αλλά τον νέο νόμο ούτε τον εμπνεύστηκε, ούτε τον ψήφισε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός. Τον νέο νόμο τον ψήφισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και άλλοι. Δεν αναφέρουμε τον Κώστα Καραμανλή τυχαία. Επισκέφτηκε τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου προεκλογικά και κάποιοι τον αντιμετώπισαν σαν Οικουμενικό Πατριάρχη. Ας ζητήσουν λοιπόν αν τολμάνε τα ρέστα από τον Καραμανλή κι όχι από τον Μανδαλιανό. Γιατί αυτός που πούλησε τον Σούλα ήταν ο Καραμανλής κι όχι ο Μανδαλιανός.

Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, εκτός από πραξικοπηματικός, ήταν και υποκριτικά προβοκατόρικος. Ενώ μετέφερε όλες τις εξουσίες του δημοτικού συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις οποίες πρώτα έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου, κατόπιν εντελώς υποκριτικά έδωσε το δικαίωμα για σύμπραξη της παράταξης του δημάρχου με άλλες παρατάξεις! Ο νέος νόμος έδωσε όλες τις εξουσίες στον Κλεάνθη Μανδαλιανό και σε όλους τους δημάρχους και κατόπιν του έδωσε το δικαίωμα να συνεργαστεί με όποια παράταξη ή με όποιες παρατάξεις θέλει. Γιατί να το κάνει αυτό ο δήμαρχος αφού ξαφνικά κέρδισε στα χαρτιά την πλειοψηφία, την οποία δεν είχε κατά τη διεξαγωγή των εκλογών και κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματός τους; Δεν είχε κανέναν λόγο και κανένας στη θέση του δεν θα το έκανε. Ο νόμος έδωσε στους δημάρχους το δικαίωμα της σύμπραξης με άλλες παρατάξεις, αφού πρώτα τους έδωσε απόλυτη εξουσία, μόνο και μόνο για να χτυπούν οι αφελείς ή οι πονηροί ή και οι δυο μαζί το σαμάρι κι όχι το γαϊδούρι. Έτσι αντί διάφοροι να κατηγορούν τους εμπνευστές και τους ψηφίσαντες αυτόν το νόμο, κατηγορούν τον Κλεάνθη Μανδαλιανό και τους υπόλοιπους δημάρχους, γιατί ο νόμος τους δίνει αυτοκρατορικά δικαιώματα αλλά τους αφήνει ταυτόχρονα περιθώρια να φερθούν και σαν δημοκράτες! Μεγάλη πλάκα έχει αυτός ο νόμος!

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν είχε κανέναν λόγο να φορτωθεί με τα προβλήματα άλλων παρατάξεων συμπράττοντας μαζί τους και έκανε κάτι που θα κάνει η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων. Ας μη διαμαρτύρονται λοιπόν, όσοι διαμαρτύρονται, και ας μην κακολογίζουν τον Μανδαλιανό γιατί είπε ξείπε. Ας διαμαρτυρηθούν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή που άλλαξε ουσιαστικά τον εκλογικό νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης κατόπιν εορτής, κάνοντας μια πρωτοφανή ενέργεια για τα παγκόσμια δεδομένα αφού άλλα ψήφισε ο κόσμος, άλλα αποτελέσματα έβγαλε η κάλπη και άλλα αποτελέσματα έβγαλε ο νόμος Μητσοτάκη. Αν θέλουν λοιπόν να διαμαρτυρηθούν κάπου, ας διαμαρτυρηθούν στον Μητσοτάκη και στον Καραμανλή κι όχι στον Μανδαλιανό, γιατί με την στάση και την συμπεριφορά τους δεν αργεί η ώρα που ο Μητσοτάκης θα φέρει έναν νόμο με τον οποίο οι εξουσίες της Βουλής θα μεταφερθούν σε κάποιες επιτροπές της Βουλής, στις οποίες θα έχει απόλυτη πλειοψηφία το πρώτο κόμμα, ή θα μεταφερθούν ακόμα πιο μακριά  στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων ή γιατί όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού πρώτα κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο σύνταγμα!

Βασίλης Κιμ.

Τελικά το πραξικόπημα στους δήμους είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαινότανε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ