Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμός1η αγωνιστική της super league και πρεμιέρα του VAR στα ελληνικά γήπεδα

1η αγωνιστική της super league και πρεμιέρα του VAR στα ελληνικά γήπεδα

Γράφει ο Ι.Μ.

Στην 1η αγωνιστική της super league με το δεξί μπήκαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Βόλος, ενώ υπήρξαν πολλές ισοπαλίες. Έκπληξη προκάλεσαν οι ήττες της ΑΕΚ και του Πανιωνίου.

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία 61ου πρωταθλήματος της super league ήταν το Λαμία-παναθηναϊκός που έληξε 1-1. Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 20΄ με γκολ του Ρόμανιτς, ενώ ο Παναθηναϊκός  απάντησε με πέναλτι  του Μακέντα, το οποίο καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR, στο 35’ μετά από χέρι του παίκτη της Λαμίας μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο 45΄+1΄ δεν δόθηκε καθαρή κόκκινη στον Μακέντα, παρόλο που ο διαιτητής χρησιμοποίησε τη βοήθεια του VAR.

Το παιχνίδι που έδωσε συνέχεια στην αγωνιστική ήταν το Άρης –ΟΦΗ με τελικό σκορ 1-1. Ο Άρης άρχισε με πολύ καλούς οιωνούς καθώς είχε δοκάρι στο 10΄ με τον Μαρτίνεζ. Παρ’ όλα αυτά ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 18΄ με τον Μεγιάδο . Ο Άρης είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Ιντέγε στο 48΄. Το μπαράζ τον ευκαιριών για τον Άρη δεν σταμάτησε εκεί. Στο 55΄ ο Άρης είχε χαμένο πέναλτι  με τον Ντιγκινί, ενώ στο 69΄ θα έρθει η λύτρωση για τους κιτρινόμαυρους με τον Λούκας Σάσα.Ο Άρης θα μπορούσε να πάρει την νίκη 90΄+1΄ αν ο διαιτητής καταλόγιζε πεντακάθαρο πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ιντέγε. Στη φάση αυτή απαράδεκτη ήταν και η αντίδραση των χειριστών του VAR που δεν υπέδειξαν στο διαιτητή την παράβαση.

Το ματς που έκλεισε την πρώτη μέρα της πρώτης αγωνιστικής ήταν το Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης το οποίο έληξε με σκορ 1-0. Ο Ολυμπιακός έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 5΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα του στο 69΄, όταν μετά από σουτ του Ελ Αραμπί η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Το παιχνίδι πήγαινε καλά μέχρι το 80΄, όταν σε μια εκτέλεση φάουλ  του Αστέρα ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι παρ’ όλο που χρησιμοποίησε τη βοήθεια του VAR σε τράβηγμα του Ελ Αραμπί στον Μπαράλεζ. Οφσάιντ δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη φάση αφού ο Ελ Αραμπί τράβηξε τον Μπαράλεζ πριν εκτελεστεί το φάουλ.

Η δεύτερη ημέρα της αγωνιστικής ξεκίνησε με το παιχνίδι Ατρόμητος – Λάρισα το οποίο έληξε με σκορ 1-1. Ο Ατρόμητος άρχισε επιθετικά το παιχνίδι, αλλά ο διαιτητής παρ’ όλο που χρησιμοποίησε τη βοήθεια του VAR δεν έδωσε καθαρό πέναλτι  στο 15΄ σε μαρκάρισμα του Μόρα πάνω στον Νάτσο. Το γκολ ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, στο 18΄ με τον Νάτσο. Η Λάρισα απείλησε στο 26΄ με κεφαλιά του Μόρα όταν η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Ο Ατρόμητος απάντησε στο 44΄ όταν είχε δοκάρι με τον Βέλιο. Η Λάρισα τελικά βρήκε το γκολ στο 45΄+3΄ με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να επιτύχει και δεύτερο γκολ σε μια φάση που είχε δοκάρι στο 60’ με τον Ούμπιντες και έπειτα στο 90΄+2΄ όταν ο διαιτητής με τη βοήθεια του var καταλόγισε πέναλτι υπέρ του, στο οποίο όμως αστόχησε ο Ούμπιντες .

Το παιχνίδι με το οποίο συνεχίστηκε η αγωνιστική ήταν το Πανιώνιος – Βόλος που έληξε 1-2. Ο πρωταθλητής της football league έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο και δικαία πηρέ τη νίκη. Το πρώτο γκολ για τον Βόλο μπήκε στο 38΄ με τον Μούνις και το δεύτερο στο 70΄, το οποίο κατακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR. Για τους Νεοσμυρνιώτες μείωσε το σκορ ο Αραμπούλι στο 90΄+3΄.

Ο προτελευταίος αγώνας της 1ης αγωνιστικής της superleague ήταν το ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός το οποίο έληξε 2-1. Το πρώτο γκολ για τον δικέφαλο του βορρά πέτυχε ο Σβιντέρσκι στο27΄. Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του στο 76΄ με τον Μίσιτς, ενώ το μόνο που κατάφεραν η Αγρινιώτες ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Ντάλσιο στο 90΄+2΄.

Ο αγώνας που έκλεισε την αυλαία της 1ης  αγωνιστικής ήταν το ΑΕΚ – Ξάνθη που έληξε με σκορ 1-2. Η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκεράλντες στο 32΄. Το πρώτο γκολ για τους Θρακιώτες πέτυχε ο Αμορίμ στο 67΄  ενώ το δεύτερο γκολ ο Μπαριέντος στο 78΄. Το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ μείωσε το σκορ ήρθε από τον Ολιβέιρα στο 90΄.

Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική της superleague είναι η εξής:

1

ΠΑΟΚ

3

2

Βόλος

3

3

Ξάνθη

3

4

Ολυμπιακός

3

5

Άρης

1

6

Ατρόμητος

1

7

Λαμία

1

8

Λάρισα

1

9

ΟΦΗ

1

10

Παναθηναϊκός

1

11

ΑΕΚ

0

12

Πανατωλικος

0

13

Αστέρας Τρίπολης

0

14

Πανιώνιος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ