Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΠερί των σωστών πέναλτι που δόθηκαν εις βάρος του ΠΑΟΚ…

Περί των σωστών πέναλτι που δόθηκαν εις βάρος του ΠΑΟΚ…

Διάφοροι περισπούδαστοι Έλληνες αθλητικογράφοι αποφάνθηκαν ότι τα τρία πέναλτι που δόθηκαν σε βάρος του ΠΑΟΚ ήταν σωστά και η μόνη αδικία που είδαν σε βάρος του Δικεφάλου του Βορρά ήταν το γεγονός ότι δεν σφυρίχτηκε φάουλ υπέρ του έξω από την περιοχή του Άγιαξ λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και ότι ο διαιτητής έληξε εσπευσμένα το παιχνίδι.

Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη γι’ αυτό και διδάσκεται στο πανεπιστήμιο. Αν ήταν αλχημεία θα διδασκόταν στα τμήματα αστρολογίας. Είναι αλήθεια ότι και τα τρία πέναλτι που δόθηκαν εις βάρος του ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να δοθούν, όπως και δόθηκαν. Αυτό που μελετάς στα σφυρίγματα ενός διαιτητή όμως δεν είναι απλά αν ήταν σωστά αυτά που σφύριξε υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Αυτό που μελετάς και κρίνεις είναι αν σφύριζε με τον ίδιο τρόπο και τις δύο ομάδες και ο διαιτητής του παιχνιδιού του Άγιαξ με τον ΠΑΟΚ μόνο αυτό δεν έκανε. Τα μέτρα και τα σταθμά του ήταν διαφορετικά, αφού το κάθε σφύριγμά του ήταν μια προσπάθεια να κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του και να δημιουργήσει εκνευρισμό. Ο τρόπος που σφύριζε ο διαιτητής ακόμα και για τον ΠΑΟΚ μεταβαλλόταν καθώς περνούσε η ώρα και το παιχνίδι δυσκόλευε για τον Άγιαξ. Ακόμα και ο τρόπος που χρέωνε κίτρινες κάρτες ήταν διαφορετικός για τις δύο ομάδες. Οι παίχτες του Άγιαξ ήταν ελεύθεροι να κάνουν θέατρο και να διαμαρτύρονται σαν τους Καραγκιόζηδες. Οι παίχτες του ΠΑΟΚ τιμωρούνταν με κίτρινη κάρτα με την παραμικρή διαμαρτυρία. Κάποια από τα πέναλτι και τα γκολ σε βάρος του ΠΑΟΚ δεν θα υπήρχαν αν πριν από αυτά σφυρίζονταν τα επιθετικά φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής στο παιχνίδι του Άγιαξ με τον ΠΑΟΚ τερμάτισε το κοντέρ της μεροληψίας υπέρ του Άγιαξ. Έλληνες αθλητικογράφοι, που όταν μένουν μόνοι τους πανηγυρίζουν τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ όπως ο Τάκης Τσουκαλάς και ο Τάκης ο Σλαβομακεδόνας από το Καϊλάρ Σίτυ, παριστάνοντας τους αντικειμενικούς θεωρούν ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ αλλά μόνο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Σε πείσμα όλων αυτών των κανιβάλων εμείς θα πανηγυρίσουμε το πέρασμα του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς, που θα μπορούσαν ακόμα και στο παιχνίδι του θανάτου αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε στη θέση της Ντιναμό Σταρτ να υποστηρίζουν όχι τον ΠΑΟΚ αλλά την ομάδα επιλέκτων των Ναζί.

Γ. Σαδούκ

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο διαιτητής στο Άγιαξ-ΠΑΟΚ
Στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα «αδικίας από την ΟΥΕΦΑ»…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ