Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΑρχίζει η ελληνική μάχη για την παραμονή στη Super League του στίβου

Αρχίζει η ελληνική μάχη για την παραμονή στη Super League του στίβου

Από σήμερα και για τις επόμενες δύο μέρες διεξάγεται στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου, το τελευταίο, θυμίζουμε, στο οποίο θα πάρουν μέρος στην πρώτη κατηγορία (Super League) 12 ομάδες, καθώς από το 2021 ο αριθμός τους πέφτει στις 8. Φέτος θα παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία μόλις 7 από τις 12 ομάδες, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ανταγωνισμό.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 23 αθλητές και 23 αθλήτριες, με δύσκολο αλλά εφικτό στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη επτάδα και τη συνέχιση της παρουσίας της στα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού στίβου. Παραμονές των αγώνων η ελληνική αποστολή δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς τέθηκε νοκ άουτ λόγω ενοχλήσεων η Μαρία Μπελιμπασάκη, μία από τις Ελληνίδες αθλήτριες στις οποίες στηρίζονταν μεγάλες ελπίδες για καλές εμφανίσεις στα αγωνίσματα ταχυτήτων και συγκέντρωση όσο γίνεται περισσότερων βαθμών.

Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης μέρας

Πρώτη μπαίνει στη μάχη η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία γυναικών, στις 19.30. Λίγα λεπτά αργότερα διεξάγονται οι προκριματικοί των 400 μ. εμπόδια σε άνδρες και γυναίκες, με τις ελληνικές συμμετοχές του Κώστα Νάκου και της Άννας Κιάφα. Στις 20.05 – 20.34 έχουμε τους προκριματικούς των 100 μ. σε άνδρες και γυναίκες, με ελληνική εκπροσώπηση από τον Γιάννη Νυφαντόπουλο και την Ραφαέλα Σπανουδάκη. Στις 20.40 – 20.46 ο Μιχάλης Παππάς αγωνίζεται στα προκριματικά των 400 μ. ανδρών και στις 21.02 ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό. Στις 21.13 αρχίζουν νέοι προκριματικοί στους αγώνες μετ’ εμποδίων, όπου από την Ελλάδα συμμετέχουν η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. γυναικών και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. ανδρών. Τέλος, στις 21.40 – 21.46 ο Παναγιώτης Τριβυζάς παίρνει μέρος στα προκριματικά των 200 μ. ανδρών.

  • Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ