Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου ψήφισε περίεργα στις βουλευτικές εκλογές…

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ψήφισε περίεργα στις βουλευτικές εκλογές…

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου οι ψηφοφόροι ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές περίεργα και διαφορετικά απ’ ότι ψήφισε το εκλογικό σώμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έδωσε στη Νέα Δημοκρατία 31,64%, 8,21% κάτω από το Πανελλήνιο ποσοστό. Στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 31,08%, 0,45% κάτω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στο ΚΙΝ.ΑΛ. έδωσε 5,50%, 2,6% κάτω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στο ΚΚΕ έδωσε 4,93%, 0,37% κάτω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στον Βελόπουλο έδωσε 8,52%, 4,82% πάνω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στον Βαρουφάκη έδωσε 4,70%, 1,26% πάνω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στη Χρυσή Αυγή έδωσε 5,36%, 2,43% πάνω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στην Ένωση Κεντρώων έδωσε 2,48%, 1,24% πάνω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στην Κωνσταντοπούλου έδωσε 2,35%, 0,89% πάνω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στον Σώρρα έδωσε 0,47%, 0,22% πάνω από το πανελλήνιο ποσοστό. Στον Τζήμερο έδωσε 1,40%, 0,66% πάνω από το πανελλήνιο ποσοστό.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου η ψήφος ήταν μια πανδαισία φασιστική, φιλελευθεροφασιστική, αριστεροφιλελέδικη και φιλελευθεροφασιστοδιασκεδαστική. Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου είχαν χαμηλότερα ποσοστά από τα πανελλήνια ποσοστά τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΚΚΕ, είχαν σχεδόν διπλάσια ποσοστά από τα πανελλήνια ποσοστά τους οι φασίστες του Βελόπουλου και της Χρυσής Αυγής, είχαν μεγάλα ποσοστά πάνω από τα πανελλήνια ποσοστά τους οι  αριστεροφιλελελέδες του Βαρουφάκη και της Κωνσταντοπούλου, είχαν διπλάσια από τα πανελλήνια ποσοστά τους οι φιλελευθεροφασίστες του Τζήμερου και είχαν επίσης διπλάσια ποσοστά από τα πανελλήνια ποσοστά τους οι φιλελευθεροφασιστοδιασκεδαστές του Λεβέντη και του Σώρρα.

Δεν καταλαβαίνουμε τι μήνυμα ήθελε να στείλει το εκλογικό σώμα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με αυτήν την αλλοπρόσαλλη ψήφο του. Αυτό που σίγουρα θα καταλάβει η εξουσία από αυτήν την ψήφο είναι ότι μπορεί να συνεχίσει να αλωνίζει όπως γουστάρει, αφού ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος του δήμου μας νόμισε ότι για μία ακόμα φορά πήγε σε παράσταση τσίρκο κι όχι σε εκλογές…

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ