Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΝικήτρια η Αργεντική στο μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα

Νικήτρια η Αργεντική στο μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα

Σε έναν επεισοδιακό μικρό τελικό, που σημαδεύτηκε από την αποβολή των δύο αρχηγών, η Αργεντινή νίκησε το απόγευμα του Σαββάτου με 2-1 την Χιλή και κατέκτησε την τρίτη θέση στο φετινό Κόπα Αμέρικα.

Η Αργεντινή ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 12′ ο Μέσι εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, με κάθετη πάσα προς τον Αγκουέρο, ο οποίος πέρασε και τον Αρίας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντιμπάλα εκμεταλλεύτηκε νέα κάθετη πάσα του Λο Τσέλσο και με άψογο πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 37′ ο Παραγουανός διαιτητής, Μάριο Ντίας, απέβαλε με απευθείας κόκκινη τους δυο αρχηγούς, Γκάρι Μεδέλ και Λιονέλ Μέσι για εκατέρωθεν έντονα σπρωξίματα. Τα αίματα άναψαν ανάμεσα σε πολλούς παίκτες των δύο ομάδων και χρειάστηκε να μπουν οι αναπληρωματικοί για να τους χωρίσουν.

Η Χιλή κατάφερε να μειώσει στο 59′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιδάλ, καθώς το VAR είχε δείξει ότι ο Λο Τσέλσο είχε ανατρέψει τον Αρανγκίς.

Ωστόσο στη συνέχεια, περισσότερο η Αργεντινή παρά η Χιλή έφτασαν πιο κοντά σε ένα γκολ και έτσι η ομάδα του Μέσι έφυγε από τη διοργάνωση με τη γλυκόπικρη γεύση της τρίτης θέσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ