Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ μεγάλη πλάκα με τους τοπικούς παράγοντες που δεν ήξεραν ότι δεν...

Η μεγάλη πλάκα με τους τοπικούς παράγοντες που δεν ήξεραν ότι δεν μπορούν να γίνουν αντιδήμαρχοι εάν…

Για να γίνει αντιδήμαρχος κάποιος δημοτικός σύμβουλος, ενώ δεν έχει εκλεγεί με τη διοίκηση αλλά έχει εκλεγεί με κάποια άλλη παράταξη, πρέπει ο ορισμός του ως αντιδημάρχου να εγκριθεί από την πλειοψηφία της παράταξής του. Δεν μπορεί δηλαδή να πάει και να διαπραγματευτεί με την παράταξη του δημάρχου σαν μεμονωμένο άτομο. Αναρωτιόμαστε αν κάποιοι πονηροί παράγοντες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, που πήγαν και διαπραγματεύτηκαν σαν άτομα με άλλες παρατάξεις μεταξύ των δύο γύρων των δημοτικών εκλογών και εξασφάλισαν θέσεις αντιδημάρχων(!), ήξεραν ότι με βάση τον «Κλεισθένη» δεν μπορούν να γίνουν αντιδήμαρχοι χωρίς την έγκριση της παράταξής τους.

Βέβαια θα μπορούσαν να γίνουν αντιδήμαρχοι αν παραιτούνταν από την παράταξή τους και προσχωρούσαν στην παράταξη του δημάρχου. Αλλά και σ’ εκείνην την περίπτωση για να τους δεχθεί η παράταξη του δημάρχου θα έπρεπε να υπογράψουν τα 2/3 των μελών της διοίκησης! Εάν δεν υπέγραφαν τα 2/3 των μελών της διοίκησης, ενώ οι καλοί παράγοντες θα είχαν ήδη παραιτηθεί, τότε οι πονηροί γυρολόγοι παράγοντες θα έμεναν στα αζήτητα και θα περίμεναν μήπως κάποτε κάποιος τους χρειαστεί και τους χρησιμοποιήσει!

Έχουν μεγάλη πλάκα όλοι αυτοί που μας διοικούν και θέλουν να συνεχίσουν να μας διοικούν, ενώ δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά χαρακτηριστικά του νόμου που ισχύει στην τοπική διοίκηση, γιατί αρνούνται να διαβάσουν έστω και δύο σειρές κολλυβογράμματα…

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ