Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Ένωση Γονέων Καλαμαριάς καταγγέλλει την προσαγωγή 10 μαθητών

Η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς καταγγέλλει την προσαγωγή 10 μαθητών

Την προσαγωγή 10 μαθητών, ηλικίας 13-15 ετών, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς, επειδή βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου τους, έπαιζαν και συζητούσαν, καταγγέλλει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμαριάς.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε πριν μια βδομάδα, στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, μετά από μήνυση κατά αγνώστων που κατέθεσε η Διεύθυνση του σχολείου, για βανδαλισμό, καθώς τις προηγούμενες μέρες άγνωστοι είχαν κάνει graffiti σε εξωτερικό τοίχο του σχολείου.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Γονέων, οι 10 μαθητές του σχολείου εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου, έπαιζαν και συζητούσαν. Οι αστυνομικοί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους αντιμετωπίζοντάς τους ως εγκληματίες! Μάλιστα, πραγματοποίησαν και σωματικό έλεγχο στα αγόρια, θεωρώντας προφανώς ότι «οποιοσδήποτε κυκλοφορεί στο σχολείο είναι ένοχος».

Μετά από παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες των γονιών των μαθητών, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων του 10ου Γυμνασίου και της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς, οι μαθητές αφέθηκαν από την Αστυνομία. Στις έντονες διαμαρτυρίες της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς, ο διοικητής της Ασφάλειας Καλαμαριάς ισχυρίστηκε ότι η μεταφορά των 13χρονων και 15χρονων στην Αστυνομία «έγινε για την ασφάλεια των ίδιων των μαθητών».

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς σημειώνει: «Τα παιδιά μας στερούνται ελεύθερους χώρους για παιχνίδι και άθληση. Τα προαύλια των σχολείων λειτουργούν ως τέτοιοι, εκτός του σχολικού ωραρίου. Αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής η λήψη απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών μας (πρόσληψη σχολικών φυλάκων, συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η δημιουργία νέων). Τα παιδιά μας σέβονται και αγαπούν το χώρο όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους.

Δεν κλείνουμε τα μάτια σε παραβατικές συμπεριφορές ή σφάλματα νέων ανθρώπων. Όμως για να κριθούν ως τέτοια, οφείλουν να έχουν αποδεικτικά στοιχεία. Οι ευθύνες επίσης της κυβέρνησης είναι εμφανείς. Από τη μια πλευρά, προωθεί τη ναρκωκουλτούρα σε μόνιμη βάση (που οδηγεί στην παραβατικότητα) και από την άλλη αρνείται να αναγνωρίσει την ανάγκη δομών στο σύγχρονο σχολείο, όπως αυτές του κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου. Θα έπρεπε η έννοια της να είναι η πρόληψη των παραπάνω συμπεριφορών και όχι η καταστολή.

Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Η Αστυνομία δεν έχει δουλειά μέσα στα σχολεία, εκφοβίζοντας τους μαθητές.

Η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς θα βρίσκεται πάντοτε αντίθετη σε τέτοιου είδους ενέργειες και θα τις αντιπαλεύει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ