Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜόνο αντιδήμαρχοι στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου!

Μόνο αντιδήμαρχοι στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου!

Ειδική νομοθετική ρύθμιση θα φέρει άμεσα προς ψήφιση η κυβέρνηση προκειμένου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου να καταργηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και να υπάρχουν μόνο αντιδήμαρχοι. Για την ακρίβεια στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 90 αντιδημαρχίες, ενώ οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι 45, γιατί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα δοθεί η δυνατότητα να γίνονται αντιδήμαρχοι και μη εκλεγμένοι στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτά θα γίνουν γιατί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν υπάρχει κανένα μέτρο. Όλοι θέλουν να γίνουν αντιδήμαρχοι είτε πήραν 5.000 ψήφους, είτε πήραν 500 ψήφους, είτε πήραν 50 ψήφους, είτε πήραν 5 ψήφους. Όλοι θέλουν να γίνουν αντιδήμαρχοι είτε μπορούν να μιλήσουν, είτε δεν μπορούν να μιλήσουν, είτε μουγκανίζουν, είτε ούτε να μουγκανίσουν δεν μπορούν! Όλοι θέλουν να γίνουν αντιδήμαρχοι είτε έχουν κάποιο προσόν για να γίνουν, είτε δεν έχουν κανένα προσόν. Όλοι θέλουν να γίνουν αντιδήμαρχοι για κάποιο λόγο και δεν τους νοιάζει αν θα υπάρχει η παράταξή τους ή αν θα διαλυθεί με τα καμώματά τους. Όλοι θέλουν να γίνουν αντιδήμαρχοι γιατί τους έταξαν να τους κάνουν αντιδημάρχους προκειμένου να κατεβούν υποψήφιοι με την παράταξη. Όμως αντιδημαρχία έταξαν σε όλους και όλοι δεν μπορούν να γίνουν αντιδήμαρχοι, αλλά ας μη γίνουν οι άλλοι αφού εγώ αξίζω να γίνω αντιδήμαρχος! Άλλωστε εγώ δεν κατέβηκα με την παράταξη γιατί με δένει μαζί της κάποιο πρόγραμμα, κάποιες ιδέες, κάποιες αξίες. Εγώ κατέβηκα με την παράταξη για να γίνω αντιδήμαρχος. Αυτό και μόνο ήταν το κριτήριο της επιλογής μου. Άλλωστε δεν με κάλεσαν να αγωνιστούμε για κάτι. Έλα να γίνεις αντιδήμαρχος, μου είπαν. Κάπως έτσι διαλύονται οι παρατάξεις. Ο κάθε πικραμένος θέλει να γίνει αντιδήμαρχος για τους παράδες ή για τη δόξα κι αν δε γίνει παίρνει την πικρία του και φεύγει από την παράταξή του διαλύοντάς την.

Ελπίζουμε στο νεοεκλεγέν δημοτικό συμβούλιο να μην υπάρξουν τέτοια προβλήματα. Ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος τουλάχιστον δεν έταξε αντιδημαρχίες σε δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων προκειμένου να τον στηρίξουν τη δεύτερη Κυριακή. Δεν ξέρουμε τι έχει τάξει στους εκλεγμένους μαζί του δημοτικούς συμβούλους. Ελπίζουμε να μην έχει τάξει σε όλους αντιδημαρχίες για να μη ζήσουμε τα καραγκιοζιλίκια που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με τα χοροπηδήγματα δημοτικών συμβούλων προκειμένου να βρουν αντιδημαρχιακή στέγη. Αυτά μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος που θα ανεβάζει τις αντιδημαρχίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε 90, οπότε και θα μπορούν να γίνουν αντιδήμαρχοι όλοι οι πικραμένοι.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ