Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου για τα αποτελέσματα των εκλογών, η οποία είναι η παρακάτω:

«Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Όλες και όλους που μας τίμησαν συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια, αλλά και αυτούς που σε δύσκολες συνθήκες έφτασαν ως την κάλπη, ψήφισαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο.
Οι άνθρωποι που συγκρότησαν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο μας μπορούν να είναι αποφασιστικός παράγοντας, που θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του ΚΚΕ. Η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια αποτελεί έκφραση της συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Μέσα σε αυτούς ξεχωρίζουμε όσους συναντηθήκαμε μέσα στους αγώνες παρ’ όλο που προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Δεκάδες είναι και όσοι ανοιχτά εξέφρασαν τη στήριξή τους στο Κόμμα και στη “Λαϊκή Συσπείρωση”, μίλησαν σε συγκεντρώσεις, ανέλαβαν δράση στο πλάι του ΚΚΕ, για την ενίσχυση του Κόμματος παντού. Πολλοί με τη στάση τους έδωσαν απάντηση στη λογική του «μικρότερου κακού», δείχνοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στη χειραφέτηση από τα εκβιαστικά διλήμματα του νέου διπολισμού.
Είναι επίσης πολλοί αυτοί με τους οποίους συζητήσαμε σε συγκεντρώσεις, σε εξορμήσεις και συσκέψεις και που παρά τη θετική γνώμη που έχουν για το Κόμμα, παρά το “αυτί” που στήνουν με ενδιαφέρον για να ακούσουν τις θέσεις του, δεν έκαναν το βήμα σε αυτές τις εκλογές, έχουν ακόμα δισταγμούς.
Η αντιπαράθεση, οι ψεύτικες υποσχέσεις, τα διλήμματα ανάμεσα σε υποχρεώσεις στον κοινωνικό περίγυρο στην συνοικία, αλλά κυρίως σε πρόσωπα, και όχι σε πολιτικές θέσεις, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη που έχει για να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του.
Σε αυτήν την προσπάθεια για την ενίσχυση του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό, δεν ξεκινήσαμε βέβαια από το μηδέν.
Το μεγάλο άνοιγμα που σχεδίασαν και ξεδίπλωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ τους τελευταίους μήνες, με μαζικές εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε και να συζητήσουμε με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, ακόμα κι αν δεν έφτασαν όλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην κάλπη.
Αυτή η επαφή είναι “ένα το κρατούμενο” στον εκλογικό αγώνα που έχουμε μπροστά μας και στον οποίο ριχνόμαστε χωρίς καμιά καθυστέρηση, παράλληλα με τη μαχητική προσπάθεια να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις θέσεις μας σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν του κατοίκους της περιοχής μας. Ζητήματα όπως η ρύπανση-δυσοσμία, προβλήματα με τη σχολική στέγη, η κατάσταση στις μεταφορές, η έλλειψη σε παιδικές χαρές, ελεύθερους χώρους πρασίνου και σε αθλητικούς χώρους που αναδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να διεκδικούμε την επίλυσή τους και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και μέσα από το οργανωμένο κίνημα στο Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου.
Από σήμερα κιόλας πιάνουμε το νήμα, για να οργανωθεί η νέα εξόρμηση στο λαό, από τις εκλογικές επιτροπές στήριξης του Κόμματος που συγκροτήθηκαν σε χώρους δουλειάς, κλάδους, συνοικίες, από συνταξιούχους, νεολαίους κ.ά.
Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη δύναμη, που δούλεψε οργανωμένα στο πλάι του ΚΚΕ, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, χωρίς να λυπούνται κόπο και χρόνο, βοηθώντας να φτάσουμε σε περισσότερους εργαζόμενους.
Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών έχουν περάσει εκπρόσωποι των συνοδοιπόρων του μνημονίου, της κάλπικης αντιπαράθεσης, των δοκιμασμένων λύσεων στον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε αυτούς με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), τονίζοντας ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμιά συναλλαγή της επόμενης μέρας με ανταλλάγματα (αντιδημαρχίες κλπ).
Να γνωρίζουν καλά ότι θα μας βρουν απέναντι τους από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ