Οι επαφές Μανδαλιανού και Καμαρινού ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών

0
15
TEST

Ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών οι παρατάξεις του Κλεάνθη Μανδαλιανού και του Γιάννη Καμαρινού έχουν επιδοθεί σε επαφές για να εξασφαλίσουν τη δημαρχία. Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι φαίνεται ότι ακολουθούν διαφορετικές τακτικές και ψάχνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο Μανδαλιανός αναζητά δημοτικούς συμβούλους από άλλες παρατάξεις με πιο χαμηλό προφίλ και με μικρές απαιτήσεις, ενώ ο Γιάννης Καμαρινός αναζητά ανθρώπους με υψηλό προφίλ και με μεγάλες απαιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μανδαλιανός δεν προσπάθησε να έρθει καθόλου σε επαφή με κάποιους πολύ απαιτητικούς τους οποίους πλησίασε και μάλλον πήρε μαζί του ο Καμαρινός.

Με βάση τις κινήσεις για την εξεύρεση δημοτικών συμβούλων που θα ενταχθούν στις παρατάξεις τους ή θα συνεργαστούν με αυτές, φαίνεται πως ο Μανδαλιανός θεωρεί πως έχει εξασφαλισμένη τη δημαρχία και δεν χρειάζεται μαζί του απαιτητικούς «εισαγόμενους» δημοτικούς συμβούλους που θα του γίνουν βαρίδια, ενώ αντίθετα ο Καμαρινός έχει επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου για να καλύψει την απόσταση από τον Μανδαλιανό εντάσσοντας στην παράταξή του ανθρώπους που κουβαλάνε πολλές ψήφους και ισχυρίζονται ότι τις ελέγχουν απόλυτα, ανθρώπους που όμως θέτουν πολλούς όρους για να πάνε με όποιον πάνε.

Οι ενέργειες του Μανδαλιανού είναι στοχευμένες προς την κατεύθυνση να διασφαλίσει την συνοχή της διοίκησής του εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, γιατί αν τάξει αντιδημαρχίες σε όλους τους «εισαγόμενους» δημοτικούς συμβούλους, θα πρέπει να «κρεμάσει» αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί του. Οι συνεργάτες του Κλεάνθη Μανδαλιανού έχουν κακή εμπειρία από τέτοιες υποθέσεις. Ο Στάθης Λαφαζανίδης είχε χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση δημοτικών του συμβούλων και η διοίκησή του ταλαιπωρήθηκε πολύ από την αδυναμία ψήφισης ακόμα και προϋπολογισμού, ενώ πρόσφατα ο Κώστας Σωτηράκης βίωσε την διάλυση της παράταξής του από την αποχώρηση όλων των δημοτικών του συμβούλων. Οι ενέργειες λοιπόν του Μανδαλιανού έχουν σαν σκοπό την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της διοίκησής του κι αυτό πάντα με την σιγουριά ότι θα είναι δήμαρχος ότι και να συμβεί.

Από την άλλη οι ενέργειες του Καμαρινού αποσκοπούν στο να μπορέσει να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Μανδαλιανό. Ο Καμαρινός ξέρει ότι είναι δύσκολο να πάρει το άθροισμα των ψήφων που πήραν στον πρώτο γύρο η παράταξή του και η παράταξη Σούλα, ακόμα κι αν πάει μαζί του ο ίδιος ο Σούλας, πράγμα αδύνατον. Τα όσα είπαν στον κόσμο πριν τον πρώτο γύρο ο ένας για τον άλλον δεν αφήνει πολλά περιθώρια μετακίνησης του κόσμου από την παράταξη του Σούλα στην παράταξη του Καμαρινού. Ίσως μάλιστα η συμπόρευση πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης Σούλα με τον Καμαρινό να εξαγριώσει ακόμα και ψηφοφόρους του Καμαρινού, γιατί εάν ήταν τελικά να συμβαδίσει με όλη την παράταξη Σούλα γιατί έφυγε από τη διοίκηση του Σούλα;! Η προσπάθεια του Γιάννη Καμαρινού είναι πολύ δύσκολη γιατί και έχει να καλύψει χαμένο έδαφος και έχει να δικαιολογήσει πράγματα που δεν δικαιολογούνται. Παρ’ όλα αυτά δίνει μεγάλη μάχη και δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να γίνει δήμαρχος.

Ποιού η προσπάθεια θα αποφέρει καρπούς θα το ξέρουμε σε λίγες ημέρες.

Κίμ. Ο.

Η παράταξη Σούλα έπαθε αυτό που της άξιζε