Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ λόγος που μπορεί να συνεργαστούν οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα…

Ο λόγος που μπορεί να συνεργαστούν οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα…

Από την πρώτη στιγμή που φάνηκε ότι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου περνούν ο Κλεάνθης Μανδαλιανός με τον Γιάννη Καμαρινό, υπήρξε η αίσθηση ότι ο Μανδαλιανός είναι σίγουρα ο επόμενος δήμαρχος. Η αίσθηση αυτή δεν είναι αβάσιμη διότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι των παρατάξεων Καμαρινού και Σούλα τριγυρνούσαν σπίτια, καφενεία, δρόμους, πλατείες και «κράζονταν» μεταξύ τους. Οι μεν υποψήφιοι του Σούλα «έκραζαν» αυτούς του Καμαρινού γιατί εγκατέλειψαν και διέλυσαν την παράταξη και την διοίκηση του δήμου, οι δε αυτοί του Καμαρινού «έκραζαν» αυτούς του Σούλα γιατί δεν τους άφηναν να υλοποιήσουν τα οράματά τους όσο συνδιοικούσαν. Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Καμαρινός και οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους του συμμετείχαν μέχρι πρότινος στη διοίκηση Σούλα. Έτσι είναι απόλυτα φυσιολογική η αίσθηση ότι δεν είναι δυνατόν να συνεργαστούν μεταξύ τους άνθρωποι που μέχρι χθες «έκραζαν» ο ένας τον άλλον, επιτίθονταν με σφοδρότητα ο ένας εναντίον του άλλου.

Δεν είναι όμως ακριβές ότι η παράταξη του Σούλα δεν μπορεί να συνεργαστεί με την παράταξη του Καμαρινού στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ο ίδιος ο Πέτρος Σούλας αποκλείεται βέβαια να κάνει κάτι τέτοιο. Μπορούν να το κάνουν όμως κάποιοι από τους εκλεγμένους του. Μπορούν να συμφωνήσουν με τον Γιάννη Καμαρινό, γιατί είναι πολλές οι αντιδημαρχίες και θα τις πάρει όποιος παίξει καλύτερα στο καζίνο των δημοτικών εκλογών έτσι όπως το έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν εκλεγμένοι της παράταξης Σούλα που να σκέφτονται να συμφωνήσουν με την παράταξη του Καμαρινού χωρίς να ντρέπονται τον κόσμο τους, στον οποίο μέχρι χθες περιέγραφαν τον Καμαρινό και τους υποψηφίους του με τα χειρότερα λόγια. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, που μεταξύ των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης πρώτευσε στα ποσοστά τα οποία έδωσε στον Βελόπουλο, δεν αποτελεί ντροπή να συνεργαστούν αυτοί που μέχρι χθες αλληλοβρίζονταν. Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, που έδωσε το 8,53% των ψήφων και την τρίτη θέση στον άνθρωπο που πουλάει χειρόγραφες επιστολές γραμμένες από το χέρι του Ιησού Χριστού, δεν είναι πρόβλημα να συμπορευτούν αυτοί που μαλλιοτραβήχτηκαν και διέλυσαν τη διοίκηση του δήμου. Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στον δήμο που στις προηγούμενες εκλογές σάρωνε ο Λεβέντης, οι παρατάξεις του Καμαρινού και του Σούλα μπορούν να συνεργαστούν χωρίς να φοβηθούν τις αντιδράσεις του κόσμου που τους ψήφισε ακούγοντας να βρίζουν οι μεν τους δε.

Ας μη διστάσουν λοιπόν καθόλου όσοι από την παράταξη Σούλα σκέφτονται να συνεργαστούν με τον Καμαρινό. Δεν θα τους προγκίξει κανείς. Ο λαός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου τους έδωσε το ελεύθερο να κάνουν ακόμα κι αυτό με τα συντριπτικά ποσοστά που έδωσε στον Βελόπουλο. Σ’ ένα δήμο που δίνει τέτοια ποσοστά σε Βελόπουλους και Λεβέντες, οι τοπικοί άρχοντες μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου. Ας προχωρήσουν λοιπόν στη συνεργασία χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Περ.

Σίγουρος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ο Μανδαλιανός…
Γιάννης Καμαρινός: Τίποτα δεν έχει κριθεί
Ο νυν δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας εκτός δεύτερου γύρου δημοτικών εκλογών
Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ