Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΆρχισε το 24ο Φεστιβάλ Παιδείας με ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ και ...

Άρχισε το 24ο Φεστιβάλ Παιδείας με ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με μαθητές από 10 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας άρχισε το  24ο  Φεστιβάλ Παιδείας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, η οποία την πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην ”Εκφραστική Ανάγνωση”.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς Παύλος Σιταρίδης μεταξύ άλλων τόνισε  « Φέτος το θέμα του Φεστιβάλ Παιδείας μας είναι « Η ΦΙΛΙΑ» και η προτροπή των παιδιών να διαλέγουν προσεκτικά τους φίλους τους  γιατί όπως έλεγε και ο Σωκράτης «Είμαστε και γινόμαστε, τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε».Κι επειδή  οι φιλίες που δημιουργούνται στην εφηβεία  συνήθως διαρκούν μια ολόκληρη ζωή και ο ρόλος τους είναι ο καθοριστικός στη ζωή  όλων μας θέλαμε να προβληματίσουμε τα παιδιά μας και να τα παροτρύνουμε να  είναι πολύ προσεκτικά… στις επιλογές των φίλων τους»

Η αυλαία του 24 φεστιβάλ άνοιξε  με τους ημιτελικούς αγώνες ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

Οι  μαθητές  προσπάθησαν να αποδώσουν  και να μεταφέρουν στο κοινό με μια  άλλη  ερμηνεία το νόημα των κειμένων που επέλεξαν να διαβαστούν χρησιμοποιώντας ως  κύριο μέσο τη ΦΩΝΗ τους, αλλάζοντας χρωματισμούς, τόνο ,ύφος ,ένταση, ρυθμό και  κάνοντας  αλλαγές στις εκφράσεις  του προσώπου τους -στο βλέμμα τους και με διάφορες άλλες κινήσεις κατάφεραν να μεταφέρουν σε όλους  τα κείμενα των συγγραφέων μ’  ένα άλλο τρόπο πιο εκφραστικό, πιο πηγαίο, πιο αληθινό.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής «Εκφραστικής Ανάγνωσης» οι : Ελένη  Μακίσογλου  Καθηγήτρια Ανώτερης Σχολής  Δραματικής Τέχνης Ροντίδη , Θεόδωρος Ιγνατιάδης  ηθοποιός και Αθανάσιος Δισλής Ηθοποιός, συνεχάρησαν  όλους τους μαθητές για πολύ καλή επιλογή των κειμένων αλλά  και για την εκφραστική τους απόδοση στην ανάγνωση.

Βραβεία εκφραστικής ανάγνωσης  

1ο βραβείο: Αναστασία Παγώτη (1ο γυμνάσιο Ευόσμου)

2ο βραβείο: Μαριεντίνα Καπέτη (2ο γυμνάσιο Ευόσμου)

3ο βραβείο: Σοφία Τσοπουρίδου (1ο ΓΕΛ Ευόσμου)

2η μέρα  «Αγώνες Επιχειρηματολογίας»

Για μια ακόμη φορά θαυμάσαμε το υψηλό επίπεδο των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας και του άριστου έργου που επιτελούν οι καθηγητές τους, με αφορμή τους αγώνες Επιχειρηματολογίας στο πλαίσιο  του 24ου φεστιβάλ Παιδείας.

 Με θέμα « Η  εργασία της γυναίκας βλάπτει την οικογενειακή ζωή», ολοκληρώθηκε ο τελικός των αγώνων της Επιχειρηματολογίας των Γυμνασίων με τη συμμετοχή των 2ου Γυμνασίου ως Ομάδα του Λόγου και του 5ου γυμνασίου Ευόσμου ως ομάδα αντιλόγου. Νικήτρια η ομάδα Λόγου του 2ου γυμνασίου Ευόσμου. 

Στις ομάδες συμμετείχαν μαθητές

 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΚΑΦΕΤΖΗ ,ΣΑΒΒΑΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΥΑ ΧΑΡΑΤΣΗ

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΒΑΚΙΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΝΙΚΗ ,ΚΟΤΖΑΕΡΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΣΙΔΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αντίστοιχα στον τελικό των Λυκείων, με θέμα Επιχειρηματολογίας « Η  ευτυχία εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο» , συμμετείχαν οι ομάδες του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου ως ομάδα του Λόγου και του 1ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού ως ομάδα του αντιλόγου.

 Νικήτρια η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού ως ομάδα αντιλόγου.
Σήμερα 3η μέρα του Φεστιβάλ Παιδείας  Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου  στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί  διαγωνισμός Φωτογραφίας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή 12 Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Στις  ομάδες συμμετέχουν μαθητές

1ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΓΚΑΝΕΤΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΖΙΩΓΑ ΙΩΑΝΝΑ ,ΚΑΣTΑΝΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΙΟΓΚΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΛΩΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΑΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΣΙΟΓΚΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους/ες τους μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς-προπονητές των ομάδων, τα μέλη των κριτικών επιτροπών και τους χρονομέτρες για τη συμμετοχή τους και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων επιχειρηματολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ