Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

«Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς του ΟΤΕ στην απεργία στις 29 Μάρτη»

28-03-2019

Η απεργία στις 29 Μάρτη στον ΟΤΕ πρέπει να γίνει υπόθεση και αγώνας όλων των εργαζομένων τονίζει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ) ΟΤΕ.

«Να μην υπάρχει καμία προσέλευση εργαζομένου για δουλειά σε κανένα έργο. Τεχνικό, Εμπορικό, Τηλεφωνικά Κέντρα, Οικονομικό, Διοικητικό, Πληροφορικής, Αποθήκες, Καθαριότητα Πανελλαδικά», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «στις 29/3 δίνουμε απάντηση σε διοίκηση – κυβέρνηση και στις πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο ΟΤΕ. Η δική μας οργάνωση και η ενιαία συλλογική δράση θα φέρει αποτελέσματα».

Η ΕΣΚ ΟΤΕ επισημαίνει πως «η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ/DT έχει εξαπολύσει ένα νέο κύκλο επίθεσης στους εργαζόμενους. Αιχμή της επίθεσης αποτελεί το έργο της φύλαξης και η απόσχιση που επιδιώκει. Για την επίθεση αυτή θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά ζητήματα χρήσιμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων:

Η στρατηγική που ακολουθεί η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ και οδηγεί τους φύλακες στην “έξοδο” δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Είναι επεξεργασμένη και στοχευόμενη ενέργεια ενός συνολικά αντεργατικού σχεδιασμού που δεν αφήνει εκτός κανέναν εργαζόμενο. Σήμερα μπορεί να είναι το έργο της φύλαξης, αύριο θα έχει σειρά κάτι άλλο, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη στους μετόχους με φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Αυτό εξασφάλιζε και συνεχίζει να το κάνει μέσα από τις εθελούσιες απολύσεις. Για να πετύχει και το φετινό πλάνο των “οικειοθελών απολύσεων” η διοίκηση εκβιάζει, τρομοκρατεί, αυθαιρετεί. Όσοι περισσότεροι αποφασίσουν να απολυθούν τόσο περισσότερο αυξάνονται το μέρισμα, τα stock options, οι μετοχές τους.

Στο προσκήνιο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους υπάρχει ένας δρόμος.

Ή αυτοί ή εμείς!

Από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι θα εμφανιστούν κάποιοι “σωτήρες”. Κανένας εργαζόμενος να μην πιστέψει σε σχέδια “σωτηρίας” που δε θα διασφαλίζουν το σύνολο των συναδέλφων και το έργο. Γιατί το έργο και της φύλαξης και της καθαριότητας είναι αναγκαία και πρέπει να υπάρχουν. Όπως πρέπει να υπάρχουν οι διοικητικοί, οι οικονομικοί, οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, οι τεχνικοί πεδίου, οι εργαζόμενοι των τηλεφωνικών κέντρων, οι αποθήκες κλπ.

Η ανταγωνιστικότητα και η αγωνία της διοίκησης για κέρδη προϋποθέτει τη μείωση του προσωπικού που έχουν συγκροτημένα, μέσω των ΣΣΕ, δικαιώματα. Για αυτό το λόγο “τρέχει” τις μεθοδεύσεις για μείωση προσωπικού μέσω της απόσχισης του έργου της φύλαξης… μαζί με το προσωπικό της σε εξωτερικές εταιρείες (outsourcing). Αυτή είναι η “μεταμνημονιακή εποχή” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα το δεχτούμε;

Η υπογραφή μιας ενιαίας ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ είναι αναγκαιότητα και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Εκτός κι αν οι πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν να απαξιώσουν το ρόλο τους και πίστεψαν ότι επειδή υπέγραψαν ΣΣΕ με μειώσεις μισθών και τους διαχωρισμούς, επειδή διευκόλυναν με τη στάση τους από το 2005 τη μείωση προσωπικού μέσω των εθελούσιων – απολύσεων, επειδή συναίνεσαν στις αλλαγές ωραρίου, θα σταματούσαν τις πάγιες εργοδοτικές αξιώσεις. Θα το δεχτούμε;

Μπροστά στη διεκδίκηση υπογραφής νέας ΣΣΕ η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι όρος απαράβατος, αλλά δεν αρκεί. Δεν αρκεί γιατί δεν αρκεί ο μισθός μας για να βγει ο μήνας. Άρα οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους. Η διοίκηση δίνει στους μετόχους 310.000.000 ευρώ ποσό που ξεπερνά το σύνολο της μισθοδοσίας μας! Αυτός ο πλούτος παράγεται από εμάς και αυτόν πρέπει να διεκδικήσουμε. Για αυτό λέμε ότι η διεκδίκηση της νέας ΣΣΕ να ξεκινήσει από τις 29/3 με την πανελλαδική απεργία στον όμιλο ΟΤΕ.

Στις 29 Μάρτη πρέπει να πάρουν απάντηση όσοι υποστηρίζουν ότι οι απεργίες είναι ξεπερασμένες και ότι δεν υπάρχουν διαθέσεις από πλευράς εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις και η πανελλαδική απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση και αγώνας όλων μας. Να συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας στην απόλυτη επιτυχία αυτής της απεργίας. Εμείς να πάρουμε αποφάσεις και να επιβάλουμε με την πάλη μας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Των δικών μας και των παιδιών μας».

Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί σε πάλη για:

• Να δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται.

• Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους.

• Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο (σε θυγατρικές ή σε τρίτες εταιρείες) με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

• Κατάργηση της δανεικής εργασίας.

• Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

• Δημιουργία, άμεσα, κλαδικής ομοσπονδίας.

You must be logged in to post a comment Login