Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΑ Ο χαφιές και οι εκλογές μας χάλασαν τις αποκριές…

Ο χαφιές και οι εκλογές μας χάλασαν τις αποκριές…

0
Ο χαφιές και οι εκλογές μας χάλασαν τις αποκριές…

Μία τέτοια πρόταση, τυπωμένη σ’ ένα όμορφο μπλουζάκι, φορεμένο από ένα πολύ όμορφο κορμάκι, κυκλοφορεί σήμερα στο μεϊντάνι! Παραδεχόμαστε ότι υπήρχε καλή πρόθεση από την «ποιήτρια», αλλά δυστυχώς υπέπεσε σε σοβαρά λάθη.

Ο χαφιές δεν μπορεί να μας χαλάσει τις αποκριές. Είναι από μόνος του Αποκριά! Είναι από μόνος του ένα καρναβάλι τουλάχιστον ισάξιο με το καρναβάλι της Πάτρας! Είναι ο βασιλιάς καρνάβαλος των βασιλιάδων καρνάβαλων! Είναι μάλιστα γοργοπόδαρος βασιλιάς καρνάβαλος! Ο χαφιές, είτε φοράει την κουκούλα του, είτε όχι, δημιουργεί καρναβαλική ατμόσφαιρα όλο το χρόνο! Ε όχι λοιπόν να λέμε ότι ο χαφιές μάς χάλασε τις αποκριές…

Οι εκλογές στον τόπο μας είναι από μόνες τους μία μεγάλη Αποκριά, ένα μεγάλο καρναβάλι, αφού σ’ αυτές συμμετέχουν ένα σωρό καρναβάλια! Είναι δυνατόν να λέμε ότι οι εκλογές μας χάλασαν τις αποκριές την ώρα που σ’ αυτές συμμετέχουν ο άρχοντας της ζούγκλας, πωλητές χειρόγραφων επιστολών του Ιησού, πωλητές παλαιωμένου κρασιού από το θαύμα στον γάμο της Κανά, πωλητές ιχθύων και άρτων από το θαύμα στο βουνό της Τιβεριάδας;! Εάν δεν είναι αυτοί καρναβάλια τότε ποιοι είναι;!

Να προσέχουμε λοιπόν τι λέμε για τον χαφιέ και τις εκλογές. Ο χαφιές και οι εκλογές όχι μόνο δεν μας χαλάνε τις αποκριές, αλλά μετατρέπουν τη ζωή μας σε μια απέραντη αποκριά!

Θεόφραστος Ασκλήπης