Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑπεβίωσε 19χρονος διανομέας στη Θεσσαλονίκη

Απεβίωσε 19χρονος διανομέας στη Θεσσαλονίκη

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες στη Θεσσαλονίκη ο 19χρονος διανομέας που τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς όταν το μηχανάκι που οδηγούσε εν ώρα εργασίας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο όχημα. Ο 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεχή σοβαρά «ατυχήματα» στους διανομείς «είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στους χώρους δουλειάς»«Μισοασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που βάζουν από την τσέπη τους για το μηχανάκι τους και ό,τι έχει να κάνει με αυτό, τρέχουν σαν τρελοί προκειμένου να προλάβουν κάτω από τις πιέσεις και τον βούρδουλα των εργοδοτών, οι οποίοι στα πλαίσια της “αξιολόγησης” χρησιμοποιούν τη χρονομέτρηση των συναδέλφων διανομέων και άλλους τρόπους, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, καταλήγοντας αναπόφευκτα σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Αναδεικνύει παράλληλα τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, όπως και οι προκάτοχοί της, υπηρετεί αυτό το κυνήγι του κέρδους, «εντείνει την επίθεσή της σε βάρος των όπλων που έχουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικούν».

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τους όρους για πλήρη και σταθερή εργασία, είμαστε εμείς, οργανωμένοι στο ταξικό μας συνδικάτο», τονίζει το Σωματείο.

Το κλαδικό Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση, την Τετάρτη 27/2, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του στο ΕΚΘ, διεκδικώντας: Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη Ασφάλιση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που θα κατοχυρώνονται μέσω κλαδικής ΣΣΕ. Κανένας διανομέας να μην πληρώνει από την τσέπη του για μηχανάκι, εξοπλισμό κ.λπ. Να απαγορεύεται η κυκλοφορία των διανομέων σε μέρες με κακοκαιρία. Κλαδικές ΣΣΕ στο ύψος της προ κρίσης περιόδου. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ για όλες τις ειδικότητες του κλάδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ