Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται από τη δραστηριότητα των...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται από τη δραστηριότητα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται από τη δραστηριότητα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής, προχωρά η «ΑΝΑΠΝΟΗ» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:00. Η ανακοίνωση της «ΑΝΑΠΝΟΗΣ», που καλεί στη συγκέντρωση, είναι αναλυτικά η παρακάτω:

«Η ανεξάρτητη κίνηση κατοίκων Κορδελιού – Ευόσμου Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται από τη δραστηριότητα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής.

Η συγκέντρωση θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, στις 11.00 π.μ. στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού, Εθνικής Αντιστάσεως & Αν. Παπανδρέου με πιθανό ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της οδού Μοναστηρίου.

Η αλόγιστη βιομηχανική δραστηριότητα, με την ανοχή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, επέτρεψε στο πρόβλημα να διογκωθεί σε βαθμό ανεξέλεγκτο και έφερε την κατάσταση στο μη περαιτέρω. Η υπομονή και η ανοχή των κατοίκων δοκιμάζονται καθημερινά, οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακρόχρονη έκθεση σε τοξικούς ρύπους συνεχώς αυξάνονται, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται, ενώ κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει μεριμνήσει ουσιαστικά έως τώρα για τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από τη γειτνίαση με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την αναθεωρημένη συνθήκη SEVESO III.

Το πρόγραμμα μέτρησης ρύπων και εντοπισμού της προέλευσής τους, μεταξύ ΑΠΘ και ΠΚΜ, το οποίο ξεκίνησε με ένα χρόνο καθυστέρηση και ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει δώσει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν κοινοποιηθεί. Περιμένουμε από τους υπεύθυνους της ΠΚΜ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος συγκεκριμένες απαντήσεις για την πηγή της αέριας ρύπανσης και λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος. Δεν επιτρέπεται η υγεία και η ζωή χιλιάδων κατοίκων να εξαρτάται από συμφέροντα, τακτικισμούς, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προσχηματικές ενέργειες μόνο για το θεαθήναι.

Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους Κορδελιού – Ευόσμου, των όμορων δήμων που επίσης πλήττονται αλλά και κάθε ενεργό πολίτη, να διαμαρτυρηθούμε μαζί, την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, στις 11.00 π.μ., στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως & Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ