Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά εναντίον της εφορευτικής επιτροπής και γονέων του σχολείου»

«Ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά εναντίον της εφορευτικής επιτροπής και γονέων του σχολείου»

Η εφορευτική επιτροπή που διεξάγει τις εκλογές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Ευόσμου απέστειλε ενημερωτικό δελτίο προς τη διευθύντρια του 4ου γυμνασίου κυρία Μαζηρίδου Ευδοξία, προς τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κύριο Πέτρο Σούλα, προς τον αντιδήμαρχο Παιδείας κύριο Σιταρίδη Παύλο, προς την Ένωση Γονέων Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων «Αριστοτέλης» κύριο Ρετζέπη Ιωάννη, προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Κοκονά Θανάση και προς τον Πρόεδρο της ΑΣΓΜΕ κύριο Λάμπρου Δημήτρη. Το ενημερωτικό αναφέρει τα παρακάτω:

          «Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, διεξήχθησαν από τη νόμιμα εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή οι εκλογές του 4ου Γυμνασίου Εύοσμου. Κατά τη διάρκεια των εκλογών παρευρέθηκε η κα Ζαννίκου Αγγελική, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αριστοτέλης, η οποία επέδειξε ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά εναντίον της εφορευτικής επιτροπής και γονέων του σχολείου.

          Ήταν εριστική και ενοχλητική, τόσο προς τους γονείς όσο και προς την εφορευτική επιτροπή, κάνοντας συνεχώς υποδείξεις και παρατηρήσεις, ενώ έφτασε στο σημείο να κάνει ένσταση προς την εφορευτική επιτροπή κατηγορώντας την για δωροδοκία! Δωροδοκία ονομάζει τα δανεικά 5 ευρώ που έδωσε η πρόεδρος της εφορευτικής σε φίλους της προς διευκόλυνση για την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής του συλλόγου!  Σε αίτημα της πρόεδρου της εφορευτικής να της δώσει αντίγραφο της ένστασης η απάντησή της ήταν «δεν σας δίνω τίποτα, δεν σας αναγνωρίζω».

          Ζητούσε να τις επιδείξουν τα μπλοκ αποδείξεων για να βεβαιώσει αν υποψήφιοι ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι, αμφισβητώντας τον έλεγχο της εφορευτικής και της απερχόμενης ταμία. Σε παρατήρηση της πρόεδρου της εφορευτικής, κας Γκουράι Κοζέτας Κωνσταντίνας, με ποια ιδιότητα είναι στο χώρο και αν έχει πρόσκληση ή απόφαση διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, δεν παρουσίασε κάποιο έγγραφο παρά έλεγε με αυταρχικό τρόπο “εγώ είμαι η Ένωση και πάω όπου θέλω”!! Προφανώς έχει τόσο μεγάλη εντύπωση για τον εαυτό της ώστε να θεωρεί πως η ίδια είναι η Ένωση Γονέων. Η κα Ζαννίκου κατά την προκλητική παρουσία της στις εκλογές του Συλλόγου συνοδευόταν από τον σύζυγό της και μια φίλη της, άτομα που δεν νομιμοποιούνται να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου.

          Το σχολείο μας δεν είναι μέλος της Ένωσης, αλλά δεν θα μας ενοχλούσε η παρουσία της εφόσον ήταν διακριτική, φιλική και είχε διάθεση να διευκολύνει με τις συμβουλές της τη διαδικασία. Δυστυχώς όμως η παρουσία της είχε ως σκοπό να παρακωλύσει τη διεξαγωγή των εκλογών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρο της ΑΣΓΜΕ κύριο Κοκονά Θανάση, ώστε να διευκρινιστεί από την Ομοσπονδία αν γίνεται να παραταθεί η εκλογική διαδικασία, πράγμα που όφειλε να γνωρίζει και η κυρία Ζαννίκου, ενώ της βεβαιώθηκε ότι γίνεται, εκείνη προσπάθησε για άλλη μια φορά να παραπληροφορήσει την εφορευτική και τους παρευρισκόμενους επιμένοντας ότι δε γίνεται παρόλο που ήξερε την αλήθεια.

          Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν εκπροσωπεί την Ένωση ούτε βοηθάει το θεσμό της Ένωσης. Όλα αυτά τα χρόνια κόπτεται με ποικίλους τρόπους να έχει ως μέλη της Ένωσης τα σχολεία του δήμου ή τα σχολεία που τη  βολεύουν τελικά; Η στάση της έρχεται σε αντίθεση με τον τίτλο της.

           Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει δυσκολία συμμετοχής των γονέων στις εκλογές κυρίως λόγο χρόνου και οικονομικών. Η εκπροσώπηση του σχολείου στην Ένωση και στον Δήμο κρίνεται από το μέτρο του 1/3, δηλαδή 103 μαθητές. Υπολείπονται πολύ λίγες ψήφοι για να πιαστεί το μέτρο. Εφαρμόζοντας το  δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος προχωρούμε στην παράταση της εκλογικής διαδικασίας.

 Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

  Η εφορευτική επιτροπή»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ