Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαζική κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς της Θεσσαλονίκης

Μαζική κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς της Θεσσαλονίκης

Μαζική αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην απόσχιση του τμήματος των Κόκκινων Δανείων (RBU) και να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτά τα τμήματα πανελλαδικά στα καταστήματά της, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας ως πρώτη άμεση αντίδραση. Στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στεγάζεται το τμήμα RBU. Πανελλαδικά στα αντίστοιχα τμήματα απασχολούνται περίπου 1.200 εργαζόμενοι, οι οποίοι αυτή την περίοδο ακούνε τα διευθυντικά στελέχη να ανακοινώνουν ότι είτε θα απολυθούν είτε θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν να διαχειριστούν τα πακέτα των «κόκκινων» δανείων. Αντίστοιχο προβλέπεται το μέλλον και για τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών.

Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι της Πειραιώς θα δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους με πανελλαδική στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ