Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑποτράπηκε η αποδοχή χορηγίας των ΕΛΠΕ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Αποτράπηκε η αποδοχή χορηγίας των ΕΛΠΕ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η κινητοποίηση που οργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου  απέτρεψε την ψήφιση αποδοχής επιχορήγησης των ΕΛΠΕ στον δήμο ύψους 8.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το φεστιβάλ παιδείας. Η αρμόδια σχολική επιτροπή και ο αντιδήμαρχος Παιδείας παρέπεμψαν το θέμα στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αναλάβουν οι εκλεγμένοι τις ευθύνες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου ότι αφενός ζητάει χορηγίες από μία επιχείρηση η οποία έστησε μηχανισμό φακελώματος των κατοίκων, των φορέων και των πολιτικών προσώπων της περιοχής και αφετέρου αθωώνει την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση «επιμένει ότι η λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν είναι ζήτημα τεχνικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Η επίλυσή του δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από τα άλλα προβλήματα των εργαζομένων. Απαιτεί την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, έτοιμης να συγκρουστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Απαιτεί η καθοριστική παρέμβαση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και για το ζήτημα της ρύπανσης να γίνει αναπόσπαστο τμήμα του διεκδικητικού πλαισίου των σωματείων των μαζικών φορέων. Να γίνει αίτημα πάλης και διεκδίκησης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που η κάθε επιχείρηση θέλει να τους χρησιμοποιεί για να φτιάχνει το προφίλ της.»

8.000 ευρώ χορηγία αιτείται η διοίκηση του δήμου από τα ΕΛΠΕ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ