Συνεχίζεται ο αγώνας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ για υπογραφή ΣΣΕ

0
8
TEST

«Ο αγώνας μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης συνεχίζεται, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανή αδιαλλαξία από την πλευρά της εργοδοσίας», τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ).

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Μετά από συνάντηση της διοίκησης και διεύθυνσης ΚΘΒΕ με το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και τη νομική σύμβουλο του ΣΕΗ, διασαφηνίστηκε ότι η διετής παράταση δεν έχει ισχύ νόμου όπως η συλλογική σύμβαση. Ακολούθησε συνέλευση ηθοποιών όπου αποφασίστηκε για άλλη μια φορά η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Παρά την απόφαση όμως και την αδυναμία επιχειρημάτων από μεριάς διοίκησης και διεύθυνσης, δεν θέλουν να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση που οι ίδιοι είχαν υπογράψει πριν 2 χρόνια! Ο λόγος της δίωξης για απιστία που επικαλούνται είναι προσχηματικός. Ο πραγματικός λόγος είναι η δικαστική διεκδίκηση των ηθοποιών για παράνομες περικοπές η οποία πρέπει να αναχαιτιστεί όπως φαίνεται, πάση θυσία, ακόμα και αλλάζοντας τη συλλογική σύμβαση…

Αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα, χωρίς σύμβαση και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η στάση της υπουργού Πολιτισμού κ. Ζορμπά, η οποία ΔΕΝ παίρνει θέση για το ότι έκλεισε ο μεγαλύτερος θεατρικός οργανισμός της χώρας, ΟΥΤΕ δέχεται το ΣΕΗ σε ραντεβού το οποίο έχει ζητηθεί από το σωματείο εδώ και 3 μήνες. Πιστεύουμε πλέον ότι η άτεγκτη νεοφιλελεύθερη στάση της διοίκησης-διεύθυνσης ΚΘΒΕ προκύπτει από την κάλυψη του υπουργείου.

Οι ηθοποιοί συνεχίζουν τον αγώνα τους για μια δίκαιη συλλογική σύμβαση. Τις επόμενες μέρες επίκεινται συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας σε τριμερή επιτροπή, το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης, βουλευτές όλων των κομμάτων και εκπροσώπους όλων των σωματείων που στηρίζουν τον αγώνα μας».