Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΟι διαιτητές απέχουν από το πρωτάθλημα... μέχρι νεωτέρας

Οι διαιτητές απέχουν από το πρωτάθλημα… μέχρι νεωτέρας

Να απέχουν από τους αγώνες του πρωταθλήματος της Super League μέχρι νεωτέρας αποφάσισαν οι διαιτητές και βοηθοί 1ης κατηγορίας, μετά τον τραυματισμό του Θανάση Τζήλου από άγνωστους το πρωί της Τετάρτης. 

Υπενθυμίζεται πως ο διαιτητής Θ. Τζήλος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους καθώς έβγαινε από το σπίτι του στη Λάρισα. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί του έκαναν ράμματα και περιποίηση των τραυμάτων στο κεφάλι και τα κάτω άκρα, ενώ σήμερα πήρε εξιτήριο. Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία. 

Στην ανακοίνωσή τους οι διαιτητές και οι βοηθοί της 1ης κατηγορίας «μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους Θανάση Τζήλου, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους αλλά και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία». Υπογραμμίζουν επίσης πως «ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βίτορ Περέιρα κάλεσε τους διαιτητές σε συνάντηση στις 4 Γενάρη, ζητώντας τους παράλληλα να κατέβουν στους αγωνιστικούς χώρους. Σε δήλωσή του τονίζει πως «σύσσωμη η ΚΕΔ και οι Έλληνες διαιτητές καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άθλια επίθεση στον Θανάση Τζήλο» και δηλώνει πως «είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη που ξεπερνά κάθε όριο και λειτουργεί απολύτως αντίστροφα με όσα απαιτούνται, ώστε οι διαιτητές να εκπληρώνουν επιτυχώς την αποστολή τους».

Τέλος, στάθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις τους, όπου είχε αναφέρει και προειδοποιήσει «για το κλίμα εκφοβισμού και bullying, μέσα στο οποίο οι Έλληνες διαιτητές καλούνται να αποδώσουν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και να έχουν υψηλά επίπεδα απόδοσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ