Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυνεχίζουν τον αγώνα οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης για μόνιμη σταθερή δουλειά

Συνεχίζουν τον αγώνα οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης για μόνιμη σταθερή δουλειά

Με μαζικές εξορμήσεις και νέες κινητοποιήσεις κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι απολυμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνέλευση με τους απολυμένους συμβασιούχους από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά και την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στην αγωγή που είχαν καταθέσει, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Οι 550 εργαζόμενοι δούλευαν για 4 συνεχή έτη στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά για την κυβέρνηση, τις διοικήσεις των δήμων, για τα δικαστήρια καλύπτουν «πρόσκαιρες» ανάγκες και όχι πάγιες.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στη συνέλευση αποφάσισαν ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τον πρωταρχικό τους στόχο, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ότι δεν τους πτοούν οι αρνητικές αποφάσεις των δικαστηρίων, άλλωστε ποτέ δεν εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σ’ αυτά.

Αποφάσισαν να ξαναβρεθούν και με άλλους συναδέλφους στους δρόμους του αγώνα. Την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη θα συναντηθούν στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα εξορμήσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να ζητήσουν τη συμπαράστασή τους στο μακροχρόνιο δίκαιο αγώνα που δίνουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ