Τελευταία

  «Σκοταδισμός οι λόγοι για τους οποίους διαγράφηκε η γονέας από το ΔΣ Συλλόγου Γονέων»

  11-12-2018

  Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία καταγγέλλει την διαγραφή της γονέα από το Διοικητικό Συμβούλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  «Γίναμε  δέκτες  πολλών  καταγγελιών  το τελευταίο διάστημα  για τις κωμικοτραγικές  αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες καταστάσεις που συνέβησαν στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών.

  Με μια επιστολή που αποτελεί τουλάχιστον μνημείο παραβατικότητας και καταστρατήγησης κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών και  συλλογικών αποφάσεων, 5 μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να “διαγράψουν” ένα άλλο  μέλος του ΔΣ με συνοπτικές  διαδικασίες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν       “Διαγράφηκε από μέλος του Δ.Σ., με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου, η κα. … και με συντριπτική πλειοψηφία 5 ψήφους υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά”.!!!

  Είναι απαράδεκτο,   παράνομο και αποτελεί στοιχείο σκοταδισμού δράσεις όπως ανάδειξη των προβλημάτων στο σχολείο, διεκδίκηση για την  επίλυση ζητημάτων που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συλλογή τροφίμων για ανέργους, δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της coca cola, , συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών στην καμπάνια αλληλεγγύης “Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης”, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κ.α. να κατηγορούνται ως «αντικαταστατική συμπεριφορά» όταν μάλιστα αυτές έγιναν από προηγούμενα  ΔΣ με αποφάσεις που κριθήκαν από τους γονείς.

  Είναι φανερό ότι με τέτοιες  κινήσεις προσπαθούν να χτυπήσουν τις δράσεις που ανέπτυξε ο σύλλογος όλο το προηγούμενο διάστημα, δράσεις που βρήκαν απήχηση στο σύνολο του γονεϊκού κινήματος και που αγκαλιαστήκαν από τους γονείς και άλλων σχολείων της περιοχής αλλά και από τον κόσμο στην συνοικία 

  Είναι αποπροσανατολισμός, και σε πολλές περιπτώσεις βολικό, για το υπουργείο παιδείας και τις δημοτικές αρχές, οι σύλλογοι γονέων να μην  αναδεικνύουν  τα προβλήματα της εκπαίδευσης  και να μένουμε απλοί παρατηρητές τους. Αντίθετα όταν διεκδικούν να προτείνεται η διαγραφή τους από  μέλη των συλλόγων…!! Είναι επικίνδυνο να μη λαμβάνονται υπ’ όψιν εκλογικές διαδικασίες που έγιναν στο σχολείο και εξέλεξαν νέο ΔΣ με κάθε διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου. Είναι υποτίμηση, ακόμα και ακύρωση, των ίδιων των γονέων που εξέλεξαν το ΔΣ. Είναι επικίνδυνο και ταυτόχρονα μας πάει πολλά χρόνια πίσω η αντίληψη που φαίνεται να υπάρχει ότι ο σύλλογος είναι «τσιφλίκι μας». 

  Ενημερωτικά και μόνο : «Για να γίνει διαγραφή μέλους σε οποιονδήποτε σωματείο ή σύλλογο απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης».

  Η Ομοσπονδία καταδικάζει την συγκεκριμένη προσπάθεια που γίνεται από 5 μέλη του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών. Δεν αναγνωρίζει καμία διαγραφή της συναδέλφου και καλεί τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου να μην αναγνωρίσουν καμία διαδικασία  που δεν θα αποφασιστεί  μέσα από την διαδικασία της γενικής συνέλευσης. Καλεί τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων του Δήμου , στο βαθμό που δεν υπάρχει Ένωση Γονέων, να συνδράμουν στη προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση και των άλλων συλλόγων  και να καταδικάσουν την προσπάθεια που έγινε  να ενοχοποιηθούν οι δράσεις του συλλόγου του 6ου που έγιναν στο παρελθόν. 

  Ταυτόχρονα οι σύλλογοι να υιοθετήσουν τέτοιες δράσεις που σκοπό θα έχουν να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα στο σχολείο  που βιώνουν κάθε μέρα γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές ,ώστε   να εδραιωθεί και στους υπόλοιπους γονείς, ο  ουσιαστικός  ρόλος που θα έχει ο σύλλογος γονέων μέσα σε αυτό.

  Καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου και το ΔΣ να καλέσουν άμεσα σε  γενική συνέλευση  ώστε όλοι οι γονείς να ενημερωθούν για τις παράνομες διαδικασίες.»

  You must be logged in to post a comment Login