Τελευταία

  Οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

  10-12-2018

  Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης -κινητοποιήσεις οι οποίες αποφασίστηκαν από το Σύλλογο Εργαζομένων μετά από πρόταση της ΔΑΣ – με αποχή από εργασία τις Κυριακές στην Υπηρεσία Καθαριότητας και συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Δευτέρα 10 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ.

  Με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν: Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Να πληρώσει άμεσα η διοίκηση ό,τι οφείλει στους εργαζόμενους. Επανακαθορισμό προγραμμάτων εργασίας (βάρδιες – Σάββατα – Κυριακές και αργίες) στην Υπηρεσία Καθαριότητας και σωστή διαχείριση προσωπικού. Προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών, μέσων, εργαλείων και ανταλλακτικών που χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.

  Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης «χαιρετίζει αγωνιστικά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη διήμερη αποχή στις 3-4 Δεκέμβρη. Ιδιαίτερα τους συναδέλφους που αψήφησαν τις απειλές και τους εκβιασμούς του μηχανισμού της διοίκησης Μπουτάρη και μπήκαν μπροστά, βοηθώντας στην οργάνωση της κινητοποίησης. Με την κινητοποίηση δόθηκε απάντηση στον εμπαιγμό και την αντεργατική πολιτική της διοίκησης. Δόθηκε απάντηση και σε αυτούς που έλεγαν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Καταφέραμε να αναδείξουμε και να κάνουμε γνωστά στο λαό της Θεσσαλονίκης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες του δήμου».

  Αναφορικά με την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, η ΔΑΣ επισημαίνει:

  «Από καλύτερη θέση θα παλεύαμε για τη λύση των προβλημάτων αν είχε υιοθετηθεί πιο νωρίς η πρόταση της ΔΑΣ για κινητοποιήσεις από την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ. Θυμίζουμε ότι από τα τέλη Αυγούστου καταθέσαμε πολλές φορές πρόταση για κινητοποιήσεις με την πλειοψηφία του σωματείου (“Δύναμη Ενότητας” – ΑΔΗΚ – ΔΑΚΕ) να την αρνείται.

  Η πλειοψηφία του σωματείου έδειξε για ακόμη μία φορά ότι βάζει όρια στις κινητοποιήσεις. Δεν συμμετείχαν όλοι τους στην οργάνωση της αποχής και στην κινητοποίηση, αρνήθηκαν την πρότασή μας για περιφρούρηση κ.ά.

  Αποδείχθηκε ότι στα εργοτάξια που οι εργαζόμενοι ενωμένοι αψήφησαν τις απειλές και τους εκβιασμούς η κινητοποίηση είχε μεγάλη συμμετοχή».

  Σχετικά με τη στάση της δημοτικής αρχής, η ΔΑΣ τονίζει:

  «Η διοίκηση, θορυβημένη από τη δημοσιότητα που πήρε η κατάσταση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, υπόσχεται για ακόμη μία φορά ότι δρομολογούνται αποφάσεις για να δοθούν λύσεις σε κάποια οξυμένα προβλήματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας και πληρωμή κάποιων νυχτερινών – εξαιρέσιμων). Επειδή από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση Μπουτάρη, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με αποχή από εργασία τις Κυριακές στην Υπηρεσία Καθαριότητας και συγκέντρωση τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτά που λένε και υπόσχονται ότι θα κάνουν στελέχη της διοίκησης, στα ραδιόφωνα και άλλα ΜΜΕ, και ο δήμαρχος, στη συνάντηση που είχε μόνο με τον πρόεδρο του σωματείου, να δεσμευτούν δημόσια ότι θα τα πράξουν».

  You must be logged in to post a comment Login